- This topic has תגובה 1, 5 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
17/05/2012 בשעה 16:48 #193851אלמונילא פעיל
היי לכולן. אני חדשה בתוכנית, עבר שבוע ראשון וירדתי 4 ק”ג (אין מה להתלהב אני פשוט מאוד דובה :צוחק: ) בכל מקרה אני צריכה לאכול מנה מותרת ראשונה השבוע ואני מאוד מפחדת. אולי זה יישמע מטופש בעיניכן אבל אני מרגישה שיש לי שליטה בידיים ובפעם הראשונה אני מנסה לקחת את ההרגלים האלו ולשמרם כדרך חיים ולא כנק' השקפה של “דיאטה” זמנית. כי האמת היא שנמאס לי להיות שמנה!
אני חוששת שהמנה המותרת תגרום לי לעלות במשקל או חלילה, תהיה “פתח” לבולמוסים או לא יודעת מה.. אני גם לא יודעת איפה ל”לדחוף” אותה מבחינת זמנים כי אני לא רעבה במהלך היום בזכות סדר הארוחות, אני לא רוצה להרגיש נפוחה או מלאה מדי והבנתי שאי אפשר לאכול אותה במקום חלק מהתפריט, אלא בנוסף.
אני אשמח לעזרה, עצה, טיפ או כל דבר..13/04/2019 בשעה 22:17 #193853אלמונילא פעיללונה יקרה.
נסי לחשוב על משהו שאת אוהבת שנאלצת לוותר עליו. שוקולד? גלידה? פיצוחים?פיצה??
לא יכולה לענות על זה בשבילך כי זה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאחד לשני.
בדקי בדיוק כמה את יכולה לאכול מאותו דבר אהוב. זה די פשוט, ואם את לא בטוחה אז תתיעצי פה כמה מותר (עדיף בפורום המקצועי). תכנני לך את המנה המותרת כמו כל ארוחה. תכנני באיזה יום תאכלי אותה ובאיזה שעה. נסי לשלב אותה כקינוח לאחר האוכל (למשל אחרי ארוחת שישי או שבת) אגב, יש מנות מותרות שכן אפשר לשלב במקום ארוחה. לדוגמא, המבורגר את יכולה במקום ארוחת צהריים (יש לך שם בשר, פחמימה ושומן). פיצה את יכולה במקום ארוחת ערב (יש לך שם פחמימה שומן וחלבון גבינה, למרות שאת צודקת והם לא חייבים להחליף אלא לבוא בנוסף.חשוב שכן תלמדי לשלב את המנה המותרת בתפריט השבועי שלך. במיוחד יש לזה חשיבות לטווח הארוך, ושככל שתלמדי איך להגיע גם אליה, יהיה לך יותר קל בהמשך והיא תהפוך להיות משהו שלא תהיי מוכנה לוותר עליו.
לגבי הפחד – מעליה במשקל את לא צריכה לפחד. כמו שזה עובד אצל כולם, כך זה יעבוד גם אצלך.
לגבי הפחד מזה שלא תוכלי לעצור – זה משהו שצריך להתמודד איתו. אבל כמו שאת מצליחה להתמודד עם כמויות מדודות של כל דבר אחר בתפריט (עובדה שירדת 4 קילו בשבוע אז כנראה שעמדת בתפריט כמו שצריך), אני מאמינה שתוכלי להתמודד גם עם ההגבלה הכמותית של המנה המותרת.ספרי מה אכלת, ואיך היה, נשמח לשמוע עדכונים איך הלך לך.
בהצלחה בהמשך הדרך.
13/04/2019 בשעה 22:17 #193855אלמונילא פעילדבר ראשון לונה כל הכבוד לך! ירידה מרשימה!
דבר שני, אני כבר חודש בתוכנית ואני יכולה להגיד לך שהמנה מותרת זאת הצלה וכיף גדול, ודווקא עצם זה שאת בוחרת יום וזמן ומה את הולכת לאכול מחזיר לך את השליטה, את לא פועלת לפי דחף ריגעי ומנשנשת מכל הבא ליד, את מחליטה ומסדרת לך את זה בלו”ז.. ואני חושבת שהיא מנטרלת את תחושת “המסכנות” שלפעמים מתלווה לכל התהליך, בשבוע הראשון יש היי והתרגשות ובטח ובטח כשרואים תוצאות כאלו מרשימות, ובשביל לא לתת לתחושות האלו לדעוך צריך לדעת לפנק את עצמנו ולהתענג בלי ייסורי מצפון.. אני מאוד מזדהה עם הרצון שלך לנהל אורח חיים כזה, מאוזן ובריא וזה נשמע שיש לך את האנרגיות והכוח אז בטוח תצליחי..
אני אישית שומרת בד”כ את המנה המותרת לשבת, ואם את לא רוצה להרגיש נפוחה אז את יכולה לאכול אותה בין 2 ארוחות קטנות יחסית.. למשל להחליף באותו יום את הסדר של הארוחות ולסדר ככה שארוחת 4 וארוחת לילה תהיינה אחת אחרי השני ואז לאכול מנה מותרת בינהם..
שיהיה לך המונהמון בהצלחה!! :צוחק:13/04/2019 בשעה 22:17 #193856אלמונילא פעיללונה כל הכבוד!!!!!!!!!!! איך עשית אתזה?עשית קודם דיאטות?את עושה ספורט?(זה מעניין אותי כי גם אני דובה בשבוע הראשון)
13/04/2019 בשעה 22:17 #193858אלמונילא פעילאני מעריכה את התגובות קודם כל!
החלטתי לבסוף לאכול עם המשפחה ארוחת ערב של 2/3 מנת שווארמה עם כף טחינה, לא היה כ-זה מהנה למען האמת! לא הספקתי לקרוא את ההודעות שלכן לפני וחבל.. אחרת באמת הייתי מוותרת על הצהריים ומחליפה. לא נורא שבוע הבא אשכיל לעשות את זה בצורה נכונה יותר 🙂
אני חייבת לציין שזה מאוד מרומם לראות איך כולכן עוזרות אחת לשניה כאן בפורום, מעודדות ומחזקות, כל הכבוד.
ואסתי לגבי השאלה שלך, האמת שהחל מהשבוע הראשון שהצטרפתי פתחתי בלוג שבו אני רושמת ומצלמת מה אני אוכלת, כמה ספורט אני עושה וכמה מים אני שותה. זה נותן לי אינדיקציה לראות את הכמויות ועוזר לי לשלוט על עצמי. כמובן שמקבלת גם הרבה עזרה מהבית, כולם תומכים ומפרגנים:)
תודה על החיזוקים בנות, אצלי שבוע חדש מתחיל, שיהיה לנו בהצלחה. -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.