לאחרונה התוודתי לממתקים ידודתיים יותר מהמתיקים מלאכותיים ורציתי לדעת אם הם חלק מהתוכנית?
הראשון, אגבה
סירופ אגבה הינו פרוקטוז שאינו זקוק להפרשת ההורמון האינסולין מהלבלב להטמעתו בתאי הגוף. הסירופ מצמח האגבה, הינו ממתיק טבעי בעל ערך גליקמי נמוך במיוחד, ואינו מעלה את רמת האינסולין בדם.
ערך תזונתי ל-100 גרם:
אנרגיה ……………….. 286 קק”ל
חלבונים ………………. 0.53 גרם
פחמימות ……………… 76 גרם
מתוכם סוכרים ……….. 76 גרם
סה”כ שומנים ………… 0.1 מ”ג
נתרן ………………….. 13 מ”ג
השני, סטיביה
זהו ממתיק הצובר פופולאריות רבה, כתחליף טבעי ללא קלוריות לממתיקים מלאכותיים. אין בו קלוריות, הוא משפיע מעט, אם בכלל, על רמות הסוכר בדם, ומחקרים הראו שהוא בטוח לצריכת בני אדם.
אז מה הדין לגבי האגבה והסטיביה והאם יש הגבלה מסויימת?