חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

השאלה שלי לא מדברת באוכל ולכן היה ניראלי הגיוני יותר להעלות אותה בפורום הכללי מאשר בפורום המקצועי, אם טעיתי, אני מתנצלת מראש ומבקשת מאורנה לא לכעוס 😉

אני חסידה של מים קרים,בעבר לא יכלתי כלל לשתות מים בטמפ' החדר-בשבילי זה כמו לשתות תה.
    כשהתחלתי את התוכנית אמרו לי שהמים הקרים “מקפיאים את השומנים במקום ולא עוזרים לגוף להוריד אותם” (זה נשמע מוזר – אני יודעת..)ומפני שמאוד רציתי-ואני עדיין רוצה את השינוי ויתרתי על המים הקפואים שאני רגילה לשתות בל לברר אפילו אם יש אמת בדבר..

מישהו יודע במקרה מה הסיפור עם המים הקרים? מתחיל להיות חם יותר ויותר והחסרון במשהו קר שזולג במורד הגרון – חסר מאוד…מאוד!

אלמוני
    לא פעיל

תקשיבי, קראתי את מה שכתבת ואחרי שאמרתי לעצמי- איזו שטות! החלטתי בכל זאת לבדוק את העניין לעומק, כי אולי יש דברים שאני לא יודעת (או שלא הקשבתי בשיעורים מספיק ) 🙂 .
    אבל אחרי חיפוש מאוד מקיף בחומר הלימוד שלי (למדתי בתואר שנה קורסים של מדעי הגוף ופיזיולוגיות האדם) הבנתי שצדקתי- זה פשוט שטות!
    קודם כל מטרת המים בדיאטה היא גם לעזור לגוף להחזיר כמויות של נוזלים שהגוף מאבד בתחילת תהליך הדיאטה, הגוף צריך נוזלים כדי לשרוף שומן ובתחילת הדיאטה הגוף מאבד נוזלים וכדי שהגוף יוכל להמשיך לשרוף שומן הוא צריך מצב מאוזן של נוזלים והשתיה המרובה מאזנת את הנוזלים שהגוף מאבד.
    בנוסף יש כאלו שזה גם עוזר להם לטשטש תחושת רעב כי זה ממלא להם את הכיבה- לידע כללי ועוזר פחות מומלץ לשתות כמות גדולה לפני האוכל ועדיף במהלך האוכל ואחרי וזאת כיוון שהכיבה הוא שריר והורדה בכמות האוכל תגרום לו להתכווץ אבל המים לא… אז ההרגל הזה כביכול “עובד” על הכיבה שהיא מלאה לרגע,אבל לא לטווח הארוך כי היא לא באמת מלאה וזה מונע מהכיבה להתכווץ באמת.
    ובלי קשר- שתיה של בין 8-10 כוסות ביום זה בריא, לאורך חיים בריא.
    אז זה ממש לא משנה אם המים הם חמים/קרים/קפואים/ או כל טמפרטורה אחרת- העיקר ששותים.
    נתתי פה הרצאה קטנה :לשון: , אבל זה לגמרי בא מהמקום שיוצא לי לקרוא פה ולשמוע בכלל הרבה דברים לא נכונים וקיצוניים שאנשים מביאים מכל מיני מקורות שהם ממש לא מיקצועים (בלשון המעטה), וזה יכול להיות גם לא בריא וגם סתם לגרום לסבל מיותר.
    מציעה לך שעל כל דבר שאת שומעת שנשמע לא הגיוני, לעשות חיפוש באינטרנט או לשאול דיאטנית.. וככה לא תצטרכי להגיע למצב שאת מונעת מעצמך משהו ובתכלס לא היה צורך.
    קשה לי להאמין שאם את עושה את התוכנית כמו שצריך היא תיפול על זה ששתית מים קרים ולא חמים 😉
    לאנשים יש נטייה להגזים ולייעץ יותר מידי ולא תמיד בחוכמה.
    רק בריאות.

אלמוני
    לא פעיל

הסיפור עם המים הקרים (כמו שאת קראת לו :לשון: ) הוא כזה.

יש איזה סברה לפי הרפואה הסינית, שרצוי לאכול אוכל חם (לא רותח אלא חם) ולשתות מים לא קרים כי האוכל מתעכל בגוף יותר מהר כשהוא חם. ואם מכניסים אוכל קר לגוף אז הוא צריך להשתמש ביותר אנרגיה כדי לחמם אותו, ואח”כ לעכל אותו. לא בטוח שהסברתי את זה כמו שצריך אבל פחות או יותר זה העניין. זה גם מסביר למה הסינים ממעטים באכילת ירקות חיים ובד”כ מקפיצים את הירקות.

אני מניחה שמי שאמרה לך את זה על המים והשומנים שקופאים – שזה נשמע הזוי לאללה – יכול להיות ששמעה את מה שאני ניסיתי להסביר לך מהרפואה הסינית ויכול להיות שהיא קצת שינתה את הסיפור.

שתיית מים חשובה ותורמת לעיכול של האוכל. בנוסף, אם את באמת אוכלת הרבה ירקות ויש בהם הרבה סיבים תזונתיים ואלו גם אוהבים מים.

שורה תחתונה – תמשיכי לשתות כמו שאתה רגילה ו :אוהב: .

אלמוני
    לא פעיל

אני לא יודעת מי אמר מה???ועל סמך מה??? 😉
    מה שאני כן יודעת…שאני את כל ה-50.300 ק”ג שהשלתי ממשקלי ליויתי בהמון שתיה של מים…ובעיקר מים קרים!!!גם בחורף!!! 🙂
    מציעה לך לשתות…ולשתות הרבה…ולהרוות את צימאונך גם בצוננים!!! 😉
    ל ר ו י ה !!! :אוהב: :אוהב: :אוהב:
    רחלי ו.
    :אוהב:

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות