חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

הפסקתי עם מוצרי חלב בהמלצת נטורופתית (היה גורם לפצעונים בפנים באופן עקבי) ואני לא מצליחה למצוא תחליף של ממרח כלשהו במקום גבינה/קוטג' וכולי לשים בסנדוויץ. כיום אני אוכלת טחינה ביתית (בהמלצת הנטורופתית) אבל זה לא מהווה תחליף מתאים מבחינת התפריט. שנים שאני לא בקבוצה של חלי (בעייתי מבחינת תקציב) ומנסה בחודשים האחרונים לחזור לתפריט, אבל לא יכולה ללכת לחלוטין אחרי התפריט כל עוד אין תחליף לגבינה לסנדוויץ (עם הדגנים אני שותה חלב סויה). אשמח להמלצות (אם אפשר אז גם שמות מותגים שאוכל למצוא בסופר).

תהיות נוספות:

– חצי כוס של אורז…כמה זה בכפות (רגילות)? אני זוכרת ש3 אבל לא בטוחה.

– במספר חודשים אחרונים מרגישה צורך עז במתוק כל הזמן, אבל ממש כל הזמן, ולא מבינה למה ומה יכול להפסיק את זה. (תרכיזי מרמולייט ופירות לא עוזרים).

אלמוני
    לא פעיל

רעיונות לתחליפים- מתוך הבחירה בין מנות החלבון מהתפריטים שבאתר:

*כף טונה
    *כף חומוס שטוחה (עד פעמיים בשבוע)
    *חרדל – חינמי
    *ביצה
    *טחינה- צריך להתייעץ עם אחת ממנהלות הפורום. בתפריט הצמחוני הטחינה לעיתים מחליפה חלבון גבינה, אך יש לזכור שאחוז השומן בה גבוה (אף שמלאה בסידן טוב).
    *2 כפות ממרח טופו 5%

כך שאם יש 2 פרוסות לחם קל (או פרוסת לחם מלא) עם 2 כפות גבינה, אז אפשר במקום זה למרוח-
    *חצי כף חומוס וחצי כף טונה
    *חרדל (מופיע ברשימת החינמיים באתר. בדקי רק אם מוגבל בכמות) וכף חומוס
    *כף טונה ועגבנייה
    *חצי ביצה קשה, מלפפון, כף גבינת טופו 5%
    *כף טחינה מוכנה (בהגבלה-להתייעץ) מעט חרדל ומלפפון
    *חצי ביצה קשה וכפית טונה+ עגבנייה

וכן הלאה… אפשר לשחק עם זה ולקחת חצי מנת חלבון מסוג אחד (למשל כף אחת ממרח טופו 5%) וחצי מנת חלבון אחרת (כפית טונה) = השוות יחד למנת חלבון אחת, ואפשר לעשות סנדוויץ' מפנק עם צלפים/ מלפפון חמוץ/ עגבנייה.

בהצלחה 🙂

אלמוני
    לא פעיל

באתר של 'אנונימוס' את יכולה למצוא גם שמות של חברות המייצרות תחליפי גבינה, ובינהם אף גבינה צהובה ללא גבינה :לאמבין: יש כזה דבר…!

אלמוני
    לא פעיל

כן- חצי כוס אורז מקביל ל3 כפות שטוחות

הרצון למתוק- את מקפידה לאכול לפי הזמנים? משהו בתזונה הכללית לא תקין..

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות