רעיונות לתחליפים- מתוך הבחירה בין מנות החלבון מהתפריטים שבאתר:
*כף טונה
*כף חומוס שטוחה (עד פעמיים בשבוע)
*חרדל – חינמי
*ביצה
*טחינה- צריך להתייעץ עם אחת ממנהלות הפורום. בתפריט הצמחוני הטחינה לעיתים מחליפה חלבון גבינה, אך יש לזכור שאחוז השומן בה גבוה (אף שמלאה בסידן טוב).
*2 כפות ממרח טופו 5%
כך שאם יש 2 פרוסות לחם קל (או פרוסת לחם מלא) עם 2 כפות גבינה, אז אפשר במקום זה למרוח-
*חצי כף חומוס וחצי כף טונה
*חרדל (מופיע ברשימת החינמיים באתר. בדקי רק אם מוגבל בכמות) וכף חומוס
*כף טונה ועגבנייה
*חצי ביצה קשה, מלפפון, כף גבינת טופו 5%
*כף טחינה מוכנה (בהגבלה-להתייעץ) מעט חרדל ומלפפון
*חצי ביצה קשה וכפית טונה+ עגבנייה
וכן הלאה… אפשר לשחק עם זה ולקחת חצי מנת חלבון מסוג אחד (למשל כף אחת ממרח טופו 5%) וחצי מנת חלבון אחרת (כפית טונה) = השוות יחד למנת חלבון אחת, ואפשר לעשות סנדוויץ' מפנק עם צלפים/ מלפפון חמוץ/ עגבנייה.
בהצלחה 🙂