חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #62764
    אלמוני
    לא פעיל

    שלום רב
    אני מצרפת כאן כתבה מעניינת בנושא החלב “דל שומן, שמעתי לא פעם את הטענה הזאת ובמקרה קיבלתי את הכתבה הזאת שהיא ברורה והגיונית- שאלתי היא איך אתם מסבירים את הבעייתיות בחוסר הויטמינים בעת אכילת 0% והאם נצטרך להתחיל לאכול תוספות מזון כדי לא לפגוע בגוף בסופו של דבר…
    תודה
    אנסה לצרף את הכתבה כקובץ ואם לא אוסיף הודעה עם הדבקה של הטקסט

    #62765
    אלמוני
    לא פעיל

    חלב דל שומן פרופ' קראסו

    כולם יודעים שהשומן במוצרי החלב הוא שומן רווי ולכן יש להימנע ממנו ע”י צריכה של מוצרי חלב דלי שומן.

    כמה זה דל שומן? 20%? 10%? 5%? 0%?. היסטרית השומן הביאה לידי מוצרים של 0% שומן בחלב ובא לציון גואל.

    עכשיו אין בעיה אפשר לאכול בלי לחשוש.

    בתזונה הטבעית הקלאסית, כל מוצר מתחת ל – 10% שומן נחשב לדל שומן. אבל, במקום לסמוך על הרפואה הטבעית או לחליפין על ההיסטריה של השואפים לרזות, נלך למקור ונבדוק מה קורה שם. המקור של החלב הוא הפרה ו/או חלב אם . בואו נבדוק מהו אחוז השומן בשני סוגי החלב האלו. למרבה ההפתעה מתברר כי בשני סוגי החלב ישנה כמות זהה של שומן והיא 3.8% . ומה זה אומר? בתור התחלה זה אומר שהטבע מספק לנו 3.8% שומן גם בחלב אם וגם בחלב פרה. אם נצא מההנחה שהטבע אינו טועה והשומן חיוני לתינוק הרי הוא גם חיוני למבוגר כי ההבדל בין תינוק למבוגר הוא בצורך לגדול ולשם כך ישנם החלבונים בחלב ולא השומן. ובאמת, כמות החלבון בחלב פרה גדולה פי 3 מאשר בחלב אם כי העגל צריך לגדול בקצב גבוה ובזמן קצר.

    אז בעצם למה יש 3.8% שומן?

    בחלב יש ויטמין A וכן ויטמין D אשר נקלטים בגוף רק בנוכחות של שומן. ה – 3.8% שומן היא הכמות האופטימאלית של שומן כדי להביא לקליטת הויטמינים. לכן כל מוצרי החלב שהם סביב ה- 4% שומן הם הטובים ביותר : גבינה 5% , חלב 3% , יוגורט 3% וכו'.

    כדי שהסידן, שנמצא בחלב, ייספג בגוף – דרושה נוכחות של ויטמין D וכן מעט שומן.

    אז מה קורה בגבינות 0%? וויטמין A – לא נספג ויוצא ממערכת העיכול.

    וויטמין D – לא נספג והולך בדרכו של A .

    הסידן מחפש את D והולך גם הוא לדרכו האחרונה.

    אז במקום גבינות 0% עדיף להוריד טיח מהקיר לערבב עם מים מינרלים. יש אומרים שזה גם יותר טעים.

    #62766
    אלמוני
    לא פעיל

    היי…
    כתבה מעניינת ואני מאוד מעריכה את פרופ' קרסו:)
    מוצרי גבינה בתוכנית הם עד 9%…כאשר 5% ניתן לאכול ללא הגבלה ואילו 9% מוגבלים עד פעמיים בשבוע..
    הסכימי איתי שאחוזי השומן בגופנו הרבה יותר לא בריאים מאשר כל דבר אחר..
    בהצלחה

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות