מרכיבים:
2 כפות מים
0 ממתיק מלאכותי השווה ל 5 כפיות סוכר
0 מיץ מחצי לימון
2 כפות צימוקים
1 ק”ג תפוחים חמצמצים קלופים,מנוקים,וחתוכים לפלחים
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
1 כפית שמן
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
שמים בסיר קטן את התפוחים עם הצימוקים,מיץ הלימון,הממתיק והמים
מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים יתרככו.
מערבבים יחד בקערית עמוקה את הביצה הקמח השמן המים והקינמו.
שוטחים את התפוחים בתחתית התבנית, יוצקים עליהם את הבלילה ואופים 30 דקות.
מוציאים מהתנור הופכים על צלחת הגשה מחלקים ל 5.
חמישית עושה שווה לארוחת ארבע