דייסת סולת:
כוס חלב+3 כפות סטנדרטיות של סולת+המתקה לפי טעם.
ניתן לבשל על האש תוך בחישה מתמדת עד להסמכה.
אני מכינה במיקרו,קודם מחממת את החלב המומתק(אצלי דקה וחצי)ואז מוסיפה את הסולת ומחממת 20 שניות, בוחשת, ושוב מחממת 20 שניות, בוחשת וחוזר חלילה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
נדמה לי שיוצא 3 מחזורי חימום-בחישה.
אני אוהבת להוסיף לדייסה מעט קינמון.
דייסת שיבולת שועל- אותה אני אוהבת מלוחה
אם משתמשים בשיבולת שועל גסה, אני חושבת שחייבים לבשל על האש.
אני עושה במיקרו ומשתמשת בפתיתי קוואקר שנמכר בקופסאות מתכת עגולות תוצרת אנגליה.
כוס חלב (אפשר להוסיף עוד לפחות 1/2 כוס מים, אם רוצים להגדיל את הנפח)
3 כפות סטנדרטיות של שיבולת שועל
מלח לפי טעם.
על הגז, מבשלים הכל יחד עד לקבלת הסמיכות הרצויה תוך בחישה מתמדת.
במיקרו מחממת הכל יחד למשך דקה וחצי, בוחשת ואז בדומה לדייסת הסולת חימום 20 שניות ובחישה וחוזר חלילה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
בתיאבון, לייזה