ישנם לחמים קלים בשוק שלא מצויינת עליהם כמות קלוריות לפרוסה יחידה אלא רק ל- 100 גר'.
איך ניתן לדעת האם הלחם מותר במסגרת התוכנית או לא.
דרך אגב, אני מתכוונת ללחם קל של “דוידוביץ'”. 175 קלוריות ל- 100 גר'.
לבדוק כמה שוקל הלחם ולכמה פרוסות הוא פרוס.
לחשב את מס' הקלוריות בכיכר כולה ולחלק את התוצאה למספר הפרוסות…מקבלים כמה קל' יש בפרוסה אחת.
למשל לחם ששוקל 500 גרם..170 קל' ל-100 גרם.
170*5=850 קל' בכיכר כולה, נניח יש 20 פרוסות אז 850 לחלק ל-20 פרוסות זה 42.5 קלוריות לפרוסה…
מקווה שעזרתי 🙂