שלום
רציתי לשאול האם 2 פרוסות של לחם קל של “דגנית עין בר” נחשב למנת פחמימה רגילה?
אני שואלת כי על האריזה של הלחם לא מצוין מס' קלוריות , והלחם עצמו יותר מדי טעים ומשביע בשביל להיות לחם קל רגיל… הוא לא מרגיש ככה… למרות שרשום עליו לחם קל..
בנוסף עוד שאלה- בתפריט 1200 קלוריות בסיסי שיש לי כתוב שבארוחת ביניים (השניה) אפשר לאכול 2 פרוסות לחם קל עם כפית ריבה לייט. מה עוד אני יכולה לשים בלחם במקום הריבה?
ושאלה אחרונה- אם מתחשק לי קוביית שוקולד. האם אפשר להכניס את זה איפשהו?
הפרוסות באמת יפות וגדולות ואכן משביעות. לא חישבתי שם יותר מדי אבל את יכולה לקחת למשל כיכר לחם קל שעליו כן מצוין את הערכים וכמה קל' זו פרוסה ולהשוות ביניהם. אם הערכים יותר גבוהים ויש הבדלים משמעותיים אז אל תאכלי.
את יכולה להמיר את הכפית ריבה בכף גבינה (ככה אני הבנתי לפחות)
ולשאלתך האחרונה- רק במותרת
לא מספיק להשוות את הערכים ללחם קל אחר, כי את לא יודעת מה משקל הפרוסה. יכול להיות שבלחם הזה הפרוסות הן גדולות יותר או שהלחם דחוס יותר. בכל מקרה, Jemy הסבירה לך איך לחשב וככה מחשבים. אין צורך במשקל ולשקול כל פרוסה. פשוט לחשב את סך כל הקלוריות שיש לך בככר כולה, ולחלק במספר הפרוסות.
לגבי תחליף לריבה, את יכולה דבש לייט או סילאן ללא סוכר. בדגש על סילאן ללא סוכר ולא סילאן רגיל.