חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #175534
    אלמוני
    לא פעיל

    איה יקרה שלום,
    היום הכנתי לראשונה לזניה בשרית- מהמתכון שבאתר. היה טעים מאד.
    אולם לאחר שבדקתי את הערכים הקלוריים יוצא שבלזניה שלימה יש למעלה מ2000 קלוריות!
    רבע מנה מכילה מעל 500 קלוריות.
    לבדיקתך:
    500 גרם בשר טחון (לפי מחשבון האוכל)מכיל 1190 קל'
    250 גרם עלי לזניה לפני בישול (500 גרם לחבילת לזניה המכילה 25 עלים) 2.5*345 קלוריות ל 100 גרם פסטה שווה ל 862 קלוריות.
    סה”כ 2052 קלוריות בהנחה שלא השתמשנו כלל בשמן.
    ארוחת צהריים רגילה מכילה כ-340 קלוריות.
    מה שמתאים (כמעט) בדיוק לשישית פשטידה.

    אנא בדקי עבורי את העניין בבקשה.
    (ישבתי אתמול עד מאוחר על תכנון השבוע הקרוב… מקווה שזה יעזור.)

    #175535
    אלמוני
    לא פעיל

    בס”ד
    היי יונת…

    השתמשי במתכון של חלי ללזניה בשרית מעולה:

    12 עלי לזניה (של שופרסל – 3 יחידות=מנת פחימה)
    500 גרם בשר בקר טחון ללא שומן
    2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
    1 קופסת פטרית משומרות או טריות
    3 בצלים גדולים קצוצים, 2 עגבניות גדולות קצוצות
    2 קופסאות רסק עגבניות (100 גרם כל אחת)
    שום טרי, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ, מלח ופלפל שחור.

    איך מכינים:
    מטגנים את הבצל על תרסיס שמן עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מדי כמה דקות עד שמבושל. מטגנים בנפרד על תרסיס שמן את החצילים עד שרכים, מוסיפים את הפטריות, העגבניות, השום ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את כל התערבות הזו לתערובת הבשר, מערבבים.
    מכינים בנפרד רוטב מרסק העגבניות בתוספת תיבול לפי הטעם. בתבנית מרובעת, מרססים מעט שמן ומניחים 4 עלי לזניה, מעליהם מניחים מעט מתערובת הבשר ושוב, מניחים עוד 4 עלי לזניה ושוב תערובת בשר מעל ולבסוף השכבה השלישית של 4 עלי לזניה. מעל כל הלזניה, שופכים את רוטב העגבניות ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-30-45 דקות.

    יוצא ממש טעים – 4 מנות – מנת לזניה+סלט גדול = ארוחת צהרים.

    טיפ מאוד גדול – כשאת אופה את הלזניה כסי בנייר כסף כדי שהעלים בשכבה הראשונה לא ייתייבשו, 5 דקות לקראת סיום הורידי את הנייר כסף קצת להשחמה.

    אני לפחות פעם בחודש מכינה לזניה, מנה גדולה, טעימה ומשביעה…

    בתאבון, גילת

    #175536
    אלמוני
    לא פעיל

    יונת יקרה..
    הלזניה אכן נראית מחשידה כשמכינים אותה לראשונה כי היא שווה רצח..אך אל חשש..אכלי על פי ההנחיות שלנו..לארוחת צהרים..
    יאמי
    בתיאבון

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות