בס”ד
היי יונת…
השתמשי במתכון של חלי ללזניה בשרית מעולה:
12 עלי לזניה (של שופרסל – 3 יחידות=מנת פחימה)
500 גרם בשר בקר טחון ללא שומן
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 קופסת פטרית משומרות או טריות
3 בצלים גדולים קצוצים, 2 עגבניות גדולות קצוצות
2 קופסאות רסק עגבניות (100 גרם כל אחת)
שום טרי, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ, מלח ופלפל שחור.
איך מכינים:
מטגנים את הבצל על תרסיס שמן עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מדי כמה דקות עד שמבושל. מטגנים בנפרד על תרסיס שמן את החצילים עד שרכים, מוסיפים את הפטריות, העגבניות, השום ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את כל התערבות הזו לתערובת הבשר, מערבבים.
מכינים בנפרד רוטב מרסק העגבניות בתוספת תיבול לפי הטעם. בתבנית מרובעת, מרססים מעט שמן ומניחים 4 עלי לזניה, מעליהם מניחים מעט מתערובת הבשר ושוב, מניחים עוד 4 עלי לזניה ושוב תערובת בשר מעל ולבסוף השכבה השלישית של 4 עלי לזניה. מעל כל הלזניה, שופכים את רוטב העגבניות ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-30-45 דקות.
יוצא ממש טעים – 4 מנות – מנת לזניה+סלט גדול = ארוחת צהרים.
טיפ מאוד גדול – כשאת אופה את הלזניה כסי בנייר כסף כדי שהעלים בשכבה הראשונה לא ייתייבשו, 5 דקות לקראת סיום הורידי את הנייר כסף קצת להשחמה.
אני לפחות פעם בחודש מכינה לזניה, מנה גדולה, טעימה ומשביעה…
בתאבון, גילת