ומרים
1/2 ק”ג תפוחי אדמה
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות קמח – תופח או קמח רגיל
2-1 ביצים טרופות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
– לחמם את התנור ל- 180 מעלות
-מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל.
– מרפדים תבנית בניר אפיה ומרססים תרסיס שמן ( אני מורחת במברשת שמעט שמן זית.)
-להניח כף גדושה מהתערובת בתבנית (להשתדל להכין את השלב הזה במהירות כדי שלא יתחילו להגיר נוזלים).
לרסס שוב שמן או למרוח במברשת שמן זית ולהכניס לתנור החם לעשרים דקות
להפוך ולהחזיר לעוד עשרים דקות.
לכבות את התנור ולהשאיר את הלביבות בפנים לעוד עשר דקות.
בתיאבון
(נלקח מהפייסבוק שלי. אני לא יודעת כמה תפוחי אדמה נכנסים בחצי קילו. אפשר לבדוק ולחלק לפי כמות של תפוח אדמה אחד וזה יהיה מנת פחמימה. לא סגורה לגבי התוספת של 2 כפות הקמח. אשמח לדעתכם)