אני אוכלת אותה על תקן של מרק ירקות. היא מכילה ירקות וחלבונים ואין בה פחמימות בכלל.
מצרכים:
400 גרם לקט ירקות מוקפאים (לדעתי הכי מתאים ”לקט נורמנדי”)
2 כפות אבקת מרק עוף/בטעם עוף
1 כוס חלב (דל שומן, אם כבר אז כבר…)
1 גביע גבינה לבנה ”טוב טעם” 5% (אני משתמשת בגבינה לבנה רגילה, בד”כ מסדרת ”יוגה”).
2 ביצים
1 כף שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל לבן
הוראות הכנה:
מאדים את הירקות המוקפאים על אש נמוכה תוך בחישה בערך 8 דקות. הם לא צריכים להיות ממש רכים.
מערבבים את אבקת המרק עם החלב ומוסיפים לירקות. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים היטב.
אופים בתבנית משומנת בקוטר 26 כ-45 דקות בחום בינוני.
***אני משתמשת בתבנית מלבנית (יותר נוח לי לחתוך. אני ממש לא יודעת לפרוס עוגות עגולות).
הפשטידה כולה מכילה רק 950 קלוריות.