חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

העתקתי שוב את השאלות שאלתי אתמול כי לא קיבלתי תשובה….

שלום אורנה יש לי מספר שאלות שאשמח שתעני לי.

1.ראיתי שגבינות מותר 3%-5%, מדוע חלב רק 1%?

במידה ואני שותה רק חצי כוס חלב ביום מותר לי 3%? במידה ולא להבין מה ההבדל בין הגבינות לחלב.

2. האם מותר בערב גם חזה עוף חוץ מהצהריים? או טבעול? אם כן על חשבון מה זה?

3. בתחליפים לפירות יש אפשרות לפירות מיובשים (שהם בתוספת סוכר), כמו אננס מיובש או תאנה מיובשת…, האם במקום פרי מיובש מותר חצי או כפית סוכר? (דוגמא בקפה פעם אחת)

תודה!!!

אלמוני
    לא פעיל

1. לגבי החלב – נחכה לאורנה. אני שותה באמת מעט מאוד חלב ומשתמשת בחלב דל לקטוז, שהוא 2%.
    2. בשר רק בארוחת הצהריים, אם את/ה רוצה לאכול בערב- תחליף/י את סדר הארוחות. אי אפשר לאכול בשר פעמיים ביום.
    3. לא. סוכר פשוט לא בתוכנית ואם המדובר בסוכר לבן זה גם ממש לא בריא, גורם לעליות סוכר חדות שמביאות לבולמוסי רעב. אני גיליתי בעזרת משה חוטר שלנו, את סירופ האגבה ואני משתמשת בו לאפייה (ולסחלב… יאמי…). לשתיה חמה אני משתמשת בתמצית צמח הסטיביה- צמח מתוק באופן טבעי, ללא קלוריות, בריא ומותר כמה שרוצים (את שניהם ניתן להשיג בחנויות הטבע).

מה לעשות, מדובר בשינוי הרגלי אכילה, לא בריצה לטווח קצר- צריך ללמוד להתמודד ולמצוא תחליפים שמתאימים לנו. עם הזמן זה נהיה קל יותר.
    בהצלחה!

אלמוני
    לא פעיל

תודה לשחר ג על הסיוע, אין לי אלא לחדד לגבי החלב.
    יש הבדל בין חלב כמשקה ובין גבינות. בגבינות יש יותר סידן שדרוש לנו ועוד ערכים תזונתיים חשובים אחרים ולכן הגבינות שלנו בתפריט הן בעלות אחוזי שומן גבוהים מהחלב. יש גם את כל נושא התפרקות המזון בגוף וכו'… אבל לא ניכנס לשיעור תזונה מעמיק כאן.
    ועומר, אני משיבה בדרך כלל בערב, אם כתבת אתמול אחרי שסיימתי – מן הסתם אראה את השאלה רק היום… אין צורך להקפיץ, רק לחכות בסבלנות. תודה :שמח1:

אלמוני
    לא פעיל

ניתן לאכול בערב פסטרמה. חלבון וחצי = 6 פרוסות פסטרמה.
    ואם אנחנו רוצים להתחכם ובאמת לאכול בשר אז אפשר להכין פסטרמה ביתית מחזה הודו.

השאלה היא, וזה כבר צריך עזרה של אורנה שגם תאשר שזה אפשרי וגם תגיד כמה אפשר לאכול, כמה גרם של חזה הודו שמכינים בבית על תקן פסטרמה נחשב מנת חלבון גבינה.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות