- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 4 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
07/11/2007 בשעה 7:22 #28137
אלמוני
לא פעילתחילה, ברכות לפעילותו המחודשת של הפורום
שאלתי היא על סמך מה נקבעת כניסה לשמירה? תסלחו לי רגע על העדר הפרגון… אך לתחושתי ההחלטה מתי נכנסים לשמירה נראית שרירותית ועסקית. מדוע לא נקבע יעד מסוים / מס' ק”ג רצוי לירידה במשקל? מדוע לא נמדדים אחוזי השומן בתחילת התהליך? הרי זהו מדד לא פחות חשוב. לפעמים בקבוצה אנשים מתבשרים על כניסה לשמירה אחרי ירידה משמעותית (וברכות מכל הלב ולא מצרות עין, חלילה) אך לפי הסתכלות סובייקטיבית אתה רואה שעדיין בטנם הולכת לפניהם.
אני מכירה את מדד הBMI אך אני לא רואה בשום מקום שמחשבים אותו… האם שואפים ל BMI= 19? כששאלתי את המנחה אז נתנה לי תשובה שהנ”ל נקבע על פי גיל לידות גובה ומשקל כמובן, אך לעניות דעתי המידע הזה אינו נמצא בזמינות אצל המדריכות אלא רק במסופי המחשב של החברה, אז הכיצד? אני חושבת שלאנשים יש יעד ומטרה לא רק שבועית אל גם לטווח הרחוק (הרי כולנו יודעים כמה עודף יש לנו) הופך את כל התהליך לברור יותר עם הרבה פחות שאלות.
תודה10/04/2019 בשעה 19:59 #28138אלמוני
לא פעילראשית ברוכה הבאה לפורום…:)
שנית, משקל היעד הנו סוגייה אשר מעסיקה רבים מאיתנו.
כל אחד מאיתנו מגיע לקבוצות עם עודף משקל שונה שהוא צבר במשך השנים. אמרת ובצדק ש”בגדול” כל אחד מאיתנו מודע לעודף המשקל שיש לו ולא ממש זקוק שיגידו לו כמה. אנחנו מגיעים לקבוצות כדי ללמוד איך לעשות זאת בדרך הבריאה והנכונה שתשמור עלינו לאורך טווח ארוך ואת זאת אנו מנסים להפנים בקבוצה. דהיינו, אם הייתי מגיעה לקבוצה במעין אידיאל שבאתי לעשות דיאטה ולהוריד עשר קילו(כמו לקחת כדור לכאב ראש)אז סביר להניח שלאחר מטרה זו הייתי חוזרת לאורח החיים הקודם שלי ומעלה הכל בחזרה עם עוד כמה “חברים”. אני יודעת בוודאות שאם בהדרכה הראשונה שקיבלתי היה נאמר לי משקל היעד שלי והייתי שומעת שאני אמורה לרדת מעל ל – 40 קילו, הייתי נאלמת דום וסביר להניח לא חוזרת. יכול להיות שבמצב האישי שלך זה לא כך ושיש לך עודף משקל “זעום” לעומתי, אך זהו המצב. לאחר תהליך הפנמה לא פשוט של התהליך והדרך הבנתי שאכן הגעתי לקבוצה שבה אני אמורה לעבור שינוי מקיף של אופני חשיבה בנוגע לאכילה ולהרגלים ולא רק, ולכן היעד האמיתי הוא להגיע למצב כזה של הפנמה של אורח החיים החדש יחד עם משקל יעד שעל פי פיקוח רפואי ודיאטנית מומלץ על פי חישוב BMI בריא ותקין, גיל, מספר לידות, גובה ומראה.
צר לי שקיימת אצלך תחושה שההחלטה נקבעת באופן שרירותי ועסקי – מעולם לא חשתי כך, גם לא כמשתתפת. אותו “ביטוח החיים” שחלי מעניקה למי שמגיע למשקל היעד מגיע ממקום מאוד עמוק של ידע, ניסיון ומוסר – אדם אשר אינו בקבוצה הרבה יותר קל לו לסטות מן הדרך הרצויה ובמהרה להחזיר לעצמו את שצבר. ואני בטוחה שבקבוצתך ובחייך האישיים את נתקלת בתופעה.
בנוסף, חלי אינה מאמינה ברזון כפי שהיא כתבה במכתב האישי שהיא הפנתה אליכם ולכן בנות בשמירה לאו דווקא יהיו דוגמניות של 60-90-60 אלא נשים בריאות, אשר נראות טוב והכי חשוב מרגישות טוב עם עצמן וזה היעד. שני איפיונים לחלי גרופ אשר מלווים את התהליך הם מקצועיות ואנושיות(ששניהם כוללים איפיונים רבים אחרים)..לראייה ראי לדוגמא את אתר האינטרנט שלנו. אם היה מדובר בעסקים גרידא…לא היה עולה לאוויר כל התכנים המצויים בו..ואת מוזמנת לבקר באתרים אחרים ולבדוק את דבריי.
לגבי המדריכות, המידע לגבי משקל היעד נמצא וזמין להן.
אני מציעה שתפני למדריכה שלך באופן אישי ותבקשי לשוחח איתה על הנושא בפרטיות. מקווה שקיבלת הסבר מפורט יותר ובכל מקרה אם את מרגישה שחסר לך עדיין מידע את מוזמנת בכייף תמיד לפנות למשרד ולבקש לשוחח עם חלי, אישית.
יום קסום
איה -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.