- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 9 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
10/03/2015 בשעה 15:10 #127598אלמונילא פעיל
היי לכולן,
אני נמצאת בתכנית כבר 3 חודשים ועד כה לא ירדתי (עולה חצי, יורדת חצי …) מנסה לא להתייאש… בכל אופן מחר השקילה שלי והיום מצאתי את עצמי אוכלת אחרי ארוחת צהריים (שכללה סלט+טונה במים+1 קציצת חזה+3 כפות רוטב אלף האיים 5%+לבן של ביצה+ 2 פרוסות חלה קלה+2 כפות גבינה) החריגה שלי הייתה 4 פתי בר+חטיף סלים דליס שזה נראה לי איזה 4 מנות פחמימה מה אתן אומרות האם לעשות היום קיזוז בגלל מה שאכלתי ולא לאכול יותר פחמימות או שלהמשיך את היום כרגיל? אני ממש מפחדת שאני אעלה בגלל החריגה הזו… וגם סתם לשם השיתוף אני לא יודעת מה פתאום נפל עליי לאכול את זה אחרי ששבעתי סתם בולמוס של אכילה סתמית…
אודה לתשובתכן12/04/2019 בשעה 9:03 #127599אלמונילא פעילמניסיון – לחזור לתוכנית
אחרת החריגות ילוו אותך עוד כמה ימים קדימה.אני גם בדיוק במצב שלך, שלושה חודשים בתוכנית
והתחלתי לחרוג :עצוב:
בהתחלה קיזזתי ואז מצאתי את עצמי בחריגות כל השבוע!
בואי נבין שלקזז זה רק מתכון להדרדרות והמטרה היא לחזור לתלם.בואי נבטיח אחת לשנייה שמהארוחה הבאה הכל מדוגם
כי לא הגענו עד לכאן כדי להשבר, זה מסע שנועד להמשך. התוכנית בנויה בצורה מצוינת ואין סיבה לא להמשיך בה, בייחוד שיש כאן את כל התמיכה שבעולם.
למעוד זה טבעי וקורה גם לאלה שבמשקל שמירה, השאלה מתי עושים קאט
ובזכות ההודעה שלך נראה לי שזה הרגע שאנחנו עושות קאט, בסדר?
אני אלך תכף לסדר את האוכל למחר :אוהב:אני משתפת מה אכלתי היום בעיקר בשביל עצמי, מוזמנות לדלג…
היום –
נס קפה על חצי כוס חלב 3% + חטיף אנרגיה
ועוד קפה עם מעט חלב (מהכוס החינמית)פרי – אגס
א.צהריים תפו”א, 2 כרעיים עוף (אני יודעת שמגיע לנו 3), כף מיונז (חריגה – מותר כפית) וכף קטשופ חינמית
קפה עם מעט חלב (מהכוס החינמית)ביניים – 10 בוטנים מנת שומן + מנת חלבון גבינת קסאטה 48 קל'
ואח”כ מיד לקחתי עוד אחת, זה יוצא 96 קלוריות ומותר עד 80 קלוריות אז בגלל זה ויתרתי לעצמי, אבל זה לא תקין שאני מרשה לעצמי כפול.
ואח”כ גנבתי כף מהשקשוקה של אחיא.לילה
יוגורט ביו 1.5% חלבון גבינה + שני שזיפים מיובשים מנת פריא.ערב
מנת פחמימה – 2 פרוסות לחם קל, מנת שומן- כפית חומוס, חצי מנת חלבון גבינה- 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן, מנת חלבון גבינה-מקושקשת
ואז גנבתי חתיכת באגט…
וקינחתי בשוקו עם כפית קקאו חינמית + מעט חלבסה”כ: לא שתיתי מספיק מים
חרגתי בקסטה, שקשוקה ובאגט
ולדעתי גם בחלב…ממש מפחדת מהשקילה מחר ויותר מזה מכך שיצאתי מהתלם…
אבל אמרנו שנגמר
אז נגמר
הכל הפיך ושבוע הבא אנחנו הולכות לראות ירידה!12/04/2019 בשעה 9:03 #127600אלמונילא פעילהתחושות שלך מוכרות וגם הניסיונות “לתקן” (בכוונה במירכאות כי אף פעם לא מצליחים לתקן, רק גורמים יותר נזק ומחמירים את החריגות).
נניח שאכלת היום 5000 קלוריות במקום 1200, לכאורה אכלת מזון בכמות קלורית של 4 ימים. על מנת לשמור על המאזן הקלורי ולא לחרוג, את מחליטה ב-4 ימים הבאים לצום מתוך מחשבה שהגוף יתקזז עם אותם 5000 קלוריות.
עכשיו שאלה אמיתית ותעני בכנות עם יד על הלב :שמח1: האם נראה לך הגיוני להרעיב את עצמך במשך 4 ימים (כן 4 ימים זה בהחלט נחשב הרעבה במלוא חומרת המילה), כדי לקזז חריגה כזאת או אחרת? אני משוכנעת שזה לא נראה לך הגיוני ואני בטוחה שאת מבינה שמעשה כזה לא רק שלא יועיל אלא יגרום נזק בריאותי ממשי!
למה? כי הגוף לא באמת מסוגל לעשות קיזוז כזה באופן פרקטי, להיפך – את ה-5000 קלוריות הוא הופך לשומנים כי הוא קיבל יותר מדי בבת אחת, ואז במשך 4 ימים הוא בסטרס שהגוף בצום ושומר בקנאות על מאגר השומנים במקום לפרק אותם. ההפסד כפול! אותו דבר במקרה שלך!
אז נכון שקיזוז פחמימות לא דומה לצום של 4 ימים וכן יש דיאטות רבות שמבוססות על הימנעות מפחמימות! אבל לא התכנית של חלי. בתכנית של חלי אוכלים פחמימות. בתכנית של חלי אוכלים הכל, במינון ובאיזון, לפי התפריט, והכי חשוב בתכנית של חלי לא מקזזים ולא מצרפים ארוחות! חרגת? חרגת! מה עושים? פותחים דף חדש, מתחילים שוב, מקפידים יותר על הארוחה הבאה ולא מוותרים לעצמנו. אבל קיזוז- לא ולא! זה מעגל קסמים שרק מוביל לקיצוניות, לחריגות, לנפילות, לתסכולים, לבולמוסים ולכעס עצמי.
אז שחררי, תסלחי לעצמך על 4 פתי בר וחטיף סלים דליס (ובינינו, אני מאד מאד מבינה אותך אבל קצת פרופורציות זה לא שאכלת עכשיו 2 מגשי פיצה וסופלה לקינוח :מבולבל: ואגב זה 3 מנות פחמימה לא 4, זה לא נזק בלתי הפיך) ופשוט תבטיחי לעצמך שלא תעשי את זה יותר כי זה לא שווה את הכעס וההלקאה העצמית שאחרי, או שתתמודדי ותביני שהחריגות האלה הן חלק מהתהליך אבל אם מצליחים לחזור מיד לתלם אז הכל בסדר, לא קרה כלום. -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.