החומרים ל 10 מנות
95 קלוריות למנה – אפשר בארוחת 4 עים כוס תה חם!
עוגת תפוחים הפוכה
מרכיבים:
½ ק”ג תפוחי עץ חמצמצים קלופים ומנוקים וחתוכים לפלחים
2 כפות צימוקים
מיץ מ ½ לימון
ממתיק מלאכותי השווה ל- 5 כפיות(5 סוכרזית)
2-3 כפות מים
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
1 כפית שמן
2 כפות מים
½ כפית קנמון טחון
תבנית פיירקס בקוטר 20 ס”מ
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
2. לשים בסיר את התפוחים והצמוקים מיץ לימון הממתיק והמים
3. לבשל על אש קטנה עד לריכוך
4. לערבב בקערה את הביצה הקמח השמן והמים והקינמון
5. לשטח את התפוחים בתבנית לצקת מעל את הבלילה ולאפות כ- 30 דקות
6. להוציא מהתנור להפוך על צלחת הגשה
שתהיה לכולנו שבת קלה בלי פיתויים!!