לכל אוהבי הפלאפל… מתכון מתאים לתוכנית….
חומרים:
1 כוס חומוס מושרה 24 שעות, אני השתמשתי בזן הענק שקניתי בשופרסל דיל.
1 בצל בגודל בינוני
2 שיני שום
5 גבעולי פטרוזליה
5 גבעולי כוסברה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
לטחון את כל החומרים יחד בפודפרוססור, את גבעולי הפטרוזליה והכוסברה להוסיף בסוף.
לתת לתערובת לנוח כ-חצי שעה ואז….
וכאן הפלא…..
לקחת מחבת טפלון… לשים עליה 1/2 כפית שמן זית… כן שמעתם נכון, לקרוץ מהתערובת קציצות קטנות ושטוחות ולהניח על המחבת החמה…. לא לגעת בקציצה… רק כשהיא משחימה מעט לנסות להזיז אותה בזהירות…. (אחרת הקציצה מתפרקת), להפוך את הקציצה לצד השני…
ואז לקחת פיתה של אליס, לשים בפנים 3 קציצות… מעל למלא בסלט ושוב לשים עוד 3 קציצות ומעל אפשר לשים 1/2 כף טחינה… (כי השתמשנו בטיגון רק בחצי כפית שמן….
לא גאוני?
אז יאללה לא להתעצל ולהכין זה יוצא יאמי….
והעיקר שיהיה לכולנו חג שמח ושנה טובה ובריאה והעיקר שנת החלמה… אמן….
אוהבת…
:)) רבקהל”ה