- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים, 7 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
02/12/2011 בשעה 18:17 #184906
אלמוני
לא פעילאחרי שבוע קשה שבמהלכו תכננתי הרבה מתכונים חדשים היגיע יום שישי והתייצבתי במטבח(אל דאגה אני משאיר מטבח נקי עם כלים שתופים)
ומה בתפריט?
ממרח חדש והפעם עם יותר פלפלים קלויים -פנטסטי.
הודו בתנור -במקום שווארמה הודו קניתי שוק מפורק. זול יותר יצא אותו דבר ברעיון אבל מרחתי בממרח החדש. עטפתי בניילון נצמד ומעליו נייר כסף. חששתי שהניילון הנצמד לא יחזיק בחום ולכן הנייר כסף שמר עליו אבל לא בא במגע עם הבשר.
קניתי שני ק”ג וחצי מהכמות הכנסתי להקפאה כשהבשר כבר מרוח, אבל לא אפוי.
מרק שומר עם חצילים- פחות שומר ועל חשבון השומר(רק ק”ג ולא שניים) הכנסתי חציל בינוני מקולף וחתוך. הטיבול…. ארבע כפות מרוטב העשבים(השארית שהייתה לי מהנגלה הקודמת) הטעם נהדר והמרק סמיך ומשביע.קנלוני ברוטב ומילוי דלי קלוריות.
1. חבילת צינורות קנלוני.
200 גרם בולגרית 3% (לקנות במעדניה זה תמיד זול יותר)
שני משולשים מותכת לייט באיזה טעם שרוצים.
1. קוטג' 3% .
שש כפות יוגורט עיזים 3.6% +חצי כוס יוגורט עיזים3.6% נוזלי.
שתי פטריות מלך היער (לחפש במדור הפטריות ,הטעם עז ביותר.
חציל קטן .
שתי כרשות.
קישוא
פלפל אדום
חבילה של פירה עגבניות(200 גרם תוצרת אטליה זה בא בקרטון ומכיל עגבניות ומלח בלבד)
ארבע כפות ממרח פלפלים או ממרח עשבים.
כפית מוסקט .
מלח, פלפל, כמון, אורגנו.
הכנה :
לחתוך את כל המרכיבים הקשים קטן מאוד(זה צריך להיכנס לתוך מקלות הקנלוני)
לאדות את הירקות עם תרסיס שמן ומעט מים.
להוסיף את התערובת של הפלפלים/עשבים +מוסקט +מלח. פלפל.
אחרי מספר דקות להוסיף את דברי החלב.
לערבב מספר דקות עד לקבלת תערובת הומוגנית וטעימה(חובה לטעום ,אני ממנה את הבן הקטן כטועם המלכותי) לקרר .אחרי הקירור להניח את הצינורות הממולאים (במילוי אפשר להניח כפית מלמטה ולהדק את המילוי.) בתבנית בינונית.
רוטב:
באותו סיר לאדות כרישה +קישוא +פלפל חתוכים.
להוסיף את הפירה עגבניות ולשוש ארבע כפות של יוגורט +חצי כוס יוגורט נוזלי.
לתבל עם פלפל ,מלח, אורגנו.
הכמות צריכה להספיק כדי לכסות היטב את כל הקנלוני.
לגרד מעל גבינה לגירוד קלה או לחתוך מספר פרוסות של עמק 9% .
לתנור ל15 דקות אחרי שהקנלוני עומדים לפחות חצי שעה(כדי לספוג את הרוטב)
נראה לי שמנה זה ארבעה קנלוני עם הרוטב.ממרח פלפלים-אותו עקרון כמו ממרח עשבים אבל קליתי פלפלים כתומים ואדומים ,קלפתי ושמתי שלושה בתערובת +אחד טרי.
סלט פלפלים קלויים ושומר.
בתקופתי כשמן נהגתי להכין סלט פלפלים קלויים עם שמן זית.
היום פתחתי גרסה ללא שמן בכלל כך שהסלט חופשי.
חמישה פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לפרוסות .
שומר רצועות דקות.
שני בצלים שנקלו בתנור עם הפלפלים , כמון ,שום קצוץ מיץ מלימון אחד. מלח, פלפל.
לערבב את הכול ולחכות כ20 דקות.
שבת שלום
משה13/04/2019 בשעה 18:04 #184907אלמוני
לא פעילאני אחרי ארוחת ערב ויש לקח לגבי הקנלוני.
נורא טעים ,חייבים להשאיר במקרר ליום כדי לאפשר לקנלוני להתייצב.
כמו לזניה.
משה13/04/2019 בשעה 18:04 #184908אלמוני
לא פעילהבקר לפני שהלכתי לקניות, בדקתי אם פרסמת מתכונים לשבת – כי אני אוהבת חידושים, מאחר ולא מצאתי ונורא בא לי חזה עוף ממולא , חיפשתי ומצאתי מתכון באינטרנט, שבשינויים קלים יכול להתאים לנו.
להלן הקישור:
http://www.metukim.co.il/forum1/viewtopic.php?t=6679לגבי המתכונים שפרסמת, על הקנלוני אאלץ לוותר מטעמי בריאות, אבל המרק, שוק ההודו, וסלט השומר יאומצו בחום.
לגבי הפלפלים הקלויים: אתה מכין אותם בתוך שקית קוקי, או איך ?
יש לי צנצנת של פלפלים קלויים קנויים, אפשר גם איתם ?
בתודה,
ושבת טובה13/04/2019 בשעה 18:04 #184909אלמוני
לא פעילמתכון של הממרח
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.