הבטחתי שלאט לאט אשתף במתכונים שאני עושה, הבטחות מקיימים! :לשון:
אז ככה:
קודם כל, קניתי טורטיה מקמח מלא גדולה ממש שהערך הקלורי שלה הוא 190 ל100 גרם.
זה יוצא שטורטיה אחת היא פחות מ140 קלוריות שזה סבבה בתור 2 מנות פחמימה שיש לי בארוחת ערב. כי אני בתפריט של 1800.. היא נורא טעימה. וזה שהיא מקמח מלא ממש לא פוגם בטעם! מומלץ! (היא ענקית בקטע אחר!)
אז המתכון:
טורטיה- 2 פחמימות (או חצי למי שיש פחמימה אחת)
90 גרם טופו- חלבון וחצי – אני שמה אותו בקצת סויה כמה דקות ואז מקפיצה אותו במחבת עם תרסיס שמן ופטרייה פורטובלו קצוצה לקוביות וכפית חינמית של סילאן. (וקצת מים כמובן). הוא לא יוצא רטוב אלא סופג את הרוטב ואני גם אוהבת לחרוך אותו קצת על המחבת שירגיש קצת קריספי. הערה: הסילאן חשוב פה כי הוא נותן טוויסט טוב למנה. שווה להשקיע פה את הכפית החינמית.
המלצה למי שאין משקל בבית: גוש טופו שוקל 300 גרם. אז אני פשוט מחלקת מראש את הטופו ל5 פרוסות. ואז לוקחת פרוסה וחצי. (את היתר שמה בקופסא עם מים וזה נשמר לפחות שבוע)
כף טחינה טעימה שאני מכינה – מנת שומן
סלסלה- עגבניה קצוצה, בצל סגול, המון שום, לימון וכוסברה (ופלפל חריף אם יש)- חינמי
שמה הכל בטורטיה ומגלגלת. וזה יוצא מושלם ברמות.
היום היו אצלי חברות שלא עושות חלי והיו בשוק שזו מנה בריאה ודלה וליקקו תאצבעות!
זהו. מקוו שתכינו ותהנו! :אוהב: