לכבוד מפגש משפחתי שאליו אני מביא את החצילים של אמא שלי נכנסתי למטבח ולא מצאתי עלי דפנה .
בנוסף היו לי במקרר שני שומרים שקרצו קשות.
לכן שילבתי מעט ענפי רוזמרין וענפי אזוב.
אני מצרף את מתכון החצילים שכבר הופיע פה ואל תשכחו לצרף שומר.
לאמא שלי היה מתכון חצילים משגע שהיא דאגה להכין עם תחליפי סוכר.
אוכלים את זה כסלט קר .
שני חצילים בינוניים פרוסים עם הקליפה.
ארבע פלפלים ירוקים או אדומים או גם וגם לפרוס.
שתי עגבניות בשלות גדולות פרוסות.
שלושה בצלים גדולים פרוסים.
ארבע עלי דפנה
גריעיני פלפל אנגלי
מלח
שתי כפות חומץ רגיל
סוכרלוז
הוראות הכנה
לרסס סיר בשמן ולאדות את הבצל.
מעל הבצל להניח בשכבות את הירקות פרט לעגבניות בין הירקות לפזר מלח ,פלפל אנגלי ,עלי דפנה וסוכרלוז (סך הכל כחמש כפות לכל הסיר)
לאדות על אש קטנה עד שנפח הסיר יורד בחצי והחצילים מתכהים (כשעה)
להוריד מהאש,להוסיף את החומץ ,לערבב ולקרר.
בתיאבון.
משה