בעקבות התוכנית של “סופר-נאני” להבדיל אלף הבדלות!!!!
בני בן השנה+4 מסרב לאכול כל סוג של אוכל..
ונראה לי שנפל לי האסימון..
בזמן האחרון הבן שלי מסרב אוכל פרט למלפפון עגבניה גזר(מבושל כמובן)קישואים.בקיצור אוכל דל קלורי,בשיא הרצינות
לחם-בשום פנים ואופן.. ובכלל הוא מאוד נצמד אליי במיוחד באוכל יושב עליי ואוכל מהצלחת שלי
ואפילו ביום שישי למרות שאני מכינה כמה סירים אני אוכלת רק ירקות והוא איתי!! ותמיד אמרתי “יופי יצא כמוני”
הוא ירד לאחרונה ממש במשקל
אני לא מאמינה הכל מתחבר לי עכשיו
הוא חשוף לכל שיחה שקיימת בבית ביני ובין בעלי ויש מצב שקרוב ל- 90% מהדיבורים שלי קשורים לאוכל ולזה שאני שמנה וכל היום רק על זה שאני מבקשת מבעלי שישמור עליי ו-וואי כמה אכלתי ביס יותר מזה ושתיתי כוס חלב שאסור..בקיצור רק על האוכל המיותר שאכלתי..
יש לציין שאני בשמירה אחרי ירידה של 25 קילו אבל בראש אני עדיין שמנה וזו מלחמה יום-יומית..
סליחה שאני מותחת אבל שאלה..
יכול להיות שהוא מתחקה אחריי?
חייבת לציין היה אוכל הכל עד לא מזמן וכיום לא אוכל אוכל כלום כלום רק מסתובב עם מלפפון ועגבניה-אמיתי לחלוטין!! אני מנסה לתת לו השלמה עם מטרנה אבל אוכל לא יותר מ-120(שזה מנה לתינוק קטן)
מה עושים? אני סתם מגזימה? זו תקופה?יש קשר בכלל?!
בבקשה מענה..
ברור שילדים מושפעים מההורים, אבל אל תרגישי אשמה…..
לפי מה שאני מבינה התחלת דיאטה מזמן ואילו התנהגותו זה דבר חדש, ברור שצריך להזהר איך מדברים ומתנהגים ליד הילדים אבל לא להגזים עם החשש.
דבר ראשון את לא צריכה לאכול רק ירקות, את יכולה לאכול כמעט הכל רק בהגיון וזה משהו מצויין לחנך אותו.
גם הבן שלי בגילו (כיום בן 7) עשה לי את אותו הקטע, זה נקרא מבדק גבולות, אל תוותרי לו ואל תתני תחלופה, הגישו לו צלחת ואם לא יאכל שיאכל בערב את הצלחת בלי חטיפים ושטויות.
היי אורלי..
ילדים מחקים ולומדים מהסביבה הקרובה שלהם דברים רבים..בין היתר גם נושאים הקשורים לתזונה.
נראה לי לא מקצועי לייעץ לך בפורום בנושא משפחתי ואישי זה.
בהצלחה