בוקר טוב ויום קסום לכולם !
והפעם פינת העשרה בנוגע לחשיבות החיבוק בחיינו, כמו גם לתהליך ההרזייה עצמו..פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו ריקים מבפנים וחושבים שקוביית שוקולד או בורקס ימלאו את החלל הזה שנותר..בדיוק ברגעים האלו אני מחפשת אדם קרוב שאני אוהבת ופורשת את ידיי או מתכווצת לתוכו לחיבוק ענקי שימלא אותי..
ויש לכך הסבר רציונאלי ומדעי: ההסבר הביולוגי מדבר על הפרשת אוקסיטוצין מהגוף כאשר מתקיים מגע של עור בעור. ההורמון הזה, אוקסיטוצין, הוא הורמון המביא לרגיעה, וגם אחראי לחויות של התקשרות, אהבה ומחויבות.
קראתי לאחרונה סיפור מרגש המדגיש תיאוריה זו על כוחו של חיבוק שהתרחש לפני למעלה מעשור בארה”ב. במאמר שפורסם בשם “The rescuing hug” סופר על תאומות פגות שנולדו בשבוע ה- 28 להריון, בשנת 1995 במסצ'וסטס, ארה”ב. Brielle – נולדה במשקל 900 גרם, עם מגוון בעיות מסכנות חיים. היו לה בעיות בנשימה, בחמצון הדם ובעיות בקצב הלב. Kyrie –נולדה במשקל 995 גרם – והיתה חזקה יותר מאחותה. האחות החלשה לא הפסיקה לבכות ולאחר נסיונות שונים להרגיעה, החליטה אחות בית החולים להכניס אותה לאינקובטור בו שכבה אחותה. באורח פלא האחות ה”חזקה” שלחה מיד את ידה לחבק את אחותה. מרגע זה נרגעה האחות החלשה והבוכיה וניכר היה שיפור במצבה תוך התייצבות קצב הלב ועליית טמפרטורת גופה לנורמה. הצילום של השתיים באינקובטור פורסם ב-Life Magazine וב- Reader's Digest ובהמשך משנת 2000 התחיל להסתובב באינטרנט עם פירוט המקרה המיוחד. סיפור זה ממחיש ומחזק את חשיבות המגע בחיי כל אחד מאיתנו.