אבל אם כבר יש לך עלה של בצק פילו ובא לך לגוון אולי תמצאי את המתכון שהמצאתי לזיווה מעניין.
מצרכים:
1 עלה פילו
3 כפות גבינה לבנה 1/2% או 2 כפות גבינה לבנה 3% או 5%
חצי פרוסת גבינה צהובה 5%
(אפשר טיפת חלב 1% להברשת העלה כמו שכתוב במתכון של מזליקה, אבל אני לא ניסיתי).
חותכים את פרוסת הגבינה לחתיכות קטנות ומערבבים עם הגבינה הלבנה, יחד עם תבלינים אהובים כמו פלפל שחור, מלח (אני לא מבשלת עם מלח מזמן), בזיליקום (אני לא מבשלת בלי זה!), סומק.. מה שבא לך.
לוקחים את העלה ומניחים בצד אחד את התערובת לכל רוחב העלה אך דואגים להשאיר 2 ס”מ בשני הקצוות. מגלגלים את העלה עד הסוף בזהירות, ואז מעגלים אותו באמצע (מקבלים צורה של פרסה). כדאי לכווץ קצת את הקצוות כדי לסגור את הפתח ולא לאפשר לגבינה לצאת.
כאן אפשר להבריש את העלה במעט חלב 1% או תרסיס שמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שזה מקבל גוון צהוב בהיר. משגיחים טוב טוב בזמן האפייה כי עלה פילו יכול להישרף מהר.
לגבי המנת שומן – אפשר להכניס לתערובת הגבינה (לפני האפייה) כפית של ממרח זיתים שחורים/ ירוקים, או לצרף את הכפית אחרי האפייה. גם פסטו הולך עם זה מצויין.
לשאר בני הבית – אפשר להכין את אותו הדבר, רק עם יותר גבינה צהובה ועם שני עלי פילו במקום אחד.
כל זה במקום ארוחת ערב, יחד עם סלט גדול וטעים!
בתאבון!
טיפ לעבודה עם עלה פילו: לעבוד מהר ובסביבת עבודה קרה כי הבצק הזה מתייבש מהר, וכשהוא מתייבש הוא נקרע. להניח מעל העלים שאת לא עובדת איתם מגבת לחה.