אני רוצה לשתף אתכם במתכון לסלט חסה, אביבי, צבעוני, חינמי, פריך וטעים מאד
שאפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולהרכיב ברגע האחרון.
מתאים לשולחן הסדר
ולפיקניקים של חול המועד …
החכמה והיופי זה בחיתוך של הירקות ובצבעים שמתקבלים.
המצרכים:
חסה גדולה ויפה, לרחוץ ולייבש את העלים, לקרוע ולשמור בשקית ניילון במקרר.
2 גזרים מגורדים בצורת מסמרים (במנדולניה)
1/4 סלק (חי) מגורד למסמרים,
בצל ירוק
פלפל אדום ופלפל תהוב – חתוכים לרצועות (מקלות)
פטריות טריות חתוכות,
אפשר להוסיף גרגירי רימון,או חתיכות אננס, או חתיכות של תפוז- מוסיף חמצמצות ועסיסיות.
כל הירקות החתוכים – לשמור בשקית ניילון
את הסלק המגורד לשמור בשקית נפרדת כי מעביר צבע..
רוטב – לשמור בצנצנת:
שום כתוש
חרדל
פלפל
מלח
שמן
כף דבש / סילאן לדעתי ניתן להחליף בממתיק.
חומץ
לערבב הכל, לטעום ולתקן ולשמור בצנצנת סגורה.
לפני ההגשה, להרכיב, לערבב בקערה גדולה, כך שהרוטב יגיע לכל הרכיבים.
אפשר לפזר למעלה גרעיני חמניה, שקדים, בטנים שומשום
(אבל אז כבר לא חינמי :עצוב: )
זה הסלט שנגמר ראשון בכל ארוע.
בתיאבון. 🙂