שלום, האמת שזה פעם ראשונה שאני בפורום הזה. אני ממש זקוקה לעצה ואשמח לקבל את עזרתכן איך להתמודד עם ההשמנה של בעלי. אנחנו זוג צעיר בשנות ה 30 לחיינו.
מאז שאנחנו מכירים בעלי רק עולה ועולה במשקל. הוא כרגע שוקל 110 קילו. הוא עולה במשקל כי הוא אוכל הרבה בחוץ. לעיתים הוא אוכל בבית אוכל בריא, אבל בכמויות לא נכונות. למשל הוא אוהב מאוד טחינה אבל יכול לשים במנת סלט 5 כפות טחינה, או למשל לחסל חצי שקית של גרעיני אבטיח ולהסביר לי שזה בריא. ניסיתי להכניס הביתה רק אוכל בריא, אבל גם הוא עושה קניות וקונה מה שהוא רוצה. ניסיתי להציע לו לעשות איתי ספורט, הוא אומר שהוא עייף מהעבודה ושאין לו כוח ושאני אעזוב אותו בשקט עם זה. אנחנו זוג צעיר, יוצאים הרבה, שותים בירה, יין, יושבים במסעדות, זה חלק מהבילוי שלו ושלי. אולם אני דואגת תמיד לאכול במידה, לא להזמין גם ראשונה וגם עיקרית וגם קינוח. והוא תמיד מתעקש להזמין כל מה שמתחשק לו באותו הרגע.
השאלה מה עושים במצב כזה..אני ניסיתי בצורה עקיפה, ניסיתי בצורה ישירה ואמרתי לו שהוא צריך לרדת במשקל. זה מחזיק בדיוק שעתיים…
אני אוהבת אותו מאוד והנושא של המשקל מאוד מפריע לי. אני לא רוצה להגיע למצב שהוא ממשיך לעלות. כבר מביך אותי אפילו לקנות לו מתנה איזה בגד בקניון והוא נעלב כשאני רומזת את זה.
מה עושים? :לאבטוח: