חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

היי בנות, יש כמה דברים שאני לא בטוחה בעצמי בקשר אליהן, והחלטתי להתייעץ…
    הדבר הראשון הוא משקל היעד. אני לא בקבוצה – ויודעת שאני אמורה לקבוע משקל יעד לפי BMI, מצד שני נותר לי עוד עשרה קילוגרמים לרדת בשביל להיות ב-BMI, וכבר עכשיו אני נראית רזה יחסית. עושה המון ספורט…
    אני מפחדת לרדת יותר מדי ולהיראות רזה מדי. הייתן עוצרות עוד 5-6 קילו וזהו? הולכות להתייעץ עם מישהו מומחה?

אני גם שוקלת להפסיק להישקל. זה רק מכניס אותי לפאניקה ומדכא כשאני עולה. אני מפחדת לאכול מצליבים או גבינות מלוחות בימים שלפני… (כמה זמן לפני אתן מפסיקות?)
    יש כאן מישהי שהפסיקה והרגישה שזה השפיע לה לרעה? או לטובה?

בנוסף, מעסיק אותי נורא גבולות ה”שפיות” של החינמיים. יודעת שאומרים שמירקות לא עלינו במשקל – אבל בכל זאת חוששת להגזים. איך אתן שמות גבולות לירקות? כמה נראה לכן שפוי?
    (מסוגלת לאכול גם חציל שלם בצהריים! 😉 )

אשמח לתגובות ועצות, תודה מראש :אוהב:

אלמוני
    לא פעיל

.

אלמוני
    לא פעיל

גם אני כמוך בלי קבוצה..
    משקל יעד גם למי שבקבוצה יכול להשתנות זה תלוי בהמון דברים ולא רק BMI זה גם גיל, מבנה גוף, לידות וכו'..
    אם את מרגישה רזה מספיק אז תחליטי שזה המשקל שמתאים לך ותשמרי עליו. תקשיבי לגוף שלך.
    להתייעץ עם מומחה זה תמיד טוב, ואת יכולה לקבוע פגישה עם דיאטנית בקופח או באופן פרטי ולהתייעץ איתה.
    אל תפחדי להרזות יותר מידי.. אם את ממשיכה לאכול תפריט מאוזן של 1200 ק' לפחות ועוד 2 מותרות את לא תרזי מידי ומניסיון כשהגוף מגיע לרף הנמוך הוא נתקע ועוצר ולא משחרר.. אז אל תדאגי פשוט תאכלי תפריט מאוזן עם כל הארוחות.

לגבי להישקל או לא – אני מלפני חצי שנה כתבתי פה שרק התחלתי אחרי לידה שאני בכלל לא נשקלת כי זה לא עושה לי טוב.
    אז אני הכי בעד להפסיק עם הלחץ והטירוף סביב השקילה ולהיכנס לפורפורציה.

כן מידי פעם אני חושבת שלפחות אחת לחודש כן צריך להישקל כדי בכל זאת להיות מודעים ולא ללכת לאיבוד.

אין לי את הקטע הזה של לא לאכול ירקות או לא לשתות או לא לאכול מלח לפני שקילה.. אין אני פשוט לא מתעסקת בזה.. אני קמה בבוקר מתפנה בשירותים ונשקלת. זהו. לטוב או לרע..

מרגישה שהבגדים הכי מראים לי את ההיקפים ואת הירידה ומקבלת מהם חיזוקים.. המשקל – “פחות משקל” אני נותנת לו, כי לפי דעתי הוא פחות מדייק ומייצג את התוצאות, בגלל אגירת נוזלים, מחזור , ארוחה גדולה של ירקות לילה לפני ודברים כאלה.. לכן אני לוקחת אותו בערבון מוגבל.

כשאני קמה בבוקר בסופש ביום שישי שזה היום היחיד שאני לא הולכת לעבוד והילדים בגן אז יש לי 4 שעות לעצמי נטו.. אז אני אוהבת להסתכל במראה, למדוד בגדים ישנים שלא עלו עליי בהריונות ולראות לבד את השינוי..
    תאמיני לי אנחנו לא צריכות משקל – כל אחת מכירה את הגוף שלה ורואה כשהיא יורדת במשקל וניראית טוב..

לגבי ירקות – כמוני כמוך – אני מאוד אוהבת ואוכלת מרק ירקות חינמי כמעט כל יום, וסלט ירקות ומנשנשת גזר וקולורבי ושומר בכל הזדמנות.. אז קשה לי לבוא ולשים את הגבול על כמה – מה שכן יכולה לומר לך שאם כואבת לך הבטן ואת מרגישה נפוחה אז תדעי שהגזמת ולמחרת תזכרי בהרגשה הזו ותאכלי פחות.. ככה אני עושה.. כל יום לומדת.. ולאט לאט מקטינה כמויות כדי שהקיבה לא תתרחב מכל הירקות והסלטים כי זה מנפח ועושה גזים.. לא נעים לפעמים.. :לשון:

אלמוני
    לא פעיל

חייבת להגיב לך!
    אחת הסיבות (מתוך רבות) שהחלטתי להפסיק להישקל זה היום לפני השקילה…
    זה הפך להיות סיוט! הייתי מקפידה לא לאכול ירקות מצליבים,להקפיד לא לשתות יותר מדי מים ולוותר על אימון והכל מחשש שישפיע על השקילה! אני הפסקתי וזה עשה לי רק טוב!
    לגבי החינמיים אין לך מה לדאוג! אני אוכלת המון ירקות בכל מיני צורות ולא קורה כלום, למה הם נחשבים לחינמיים? אני אתן לך דוגמא במלפפון ובמרשמלו אחד יש את אותם הקלוריות אבל המלפפון מתעכל ומתפרק מאוד מהר והמרשמלו נשאר.. בגלל זה אין לך מה לדאוג בכלל ולאכול ירקות חופשי!
    אני באמת ממליצה לך להקשיב לגוף שלך להסתכל במראה ובבגדים ולא על המשקל.. את יודעת כמה פרמטרים יכולים להשפיע על המשקל? אפילו כוס מים!
    בהצלחה יקירה!

אלמוני
    לא פעיל

ברבי- באמת? כמה ירקות אפשר לדעתך לאכול ביום ושעוד יעוכלו מהר?
    תודה, קצת הרגעתן אותי :שמח1:
    אשמח כמובן לעוד דעות והמלצות…

אלמוני
    לא פעיל

בינתיים החלטתי לוותר על שקילה שבועית.
    עכשיו מתלבטת אם להישקל פעם בשבועיים או בחודש…
    מה דעתכן?
    ובקשר לירקות – החלטתי לאכול כמה שאני רוצה, אכלתי אתמול בצהריים על חציל שלם – ומיד אחר כך התחרטתי מכאב הבטן. מראה שהגוף שלנו יודע ללמד אותנו לשמור על גבולות :לשון:
    בסך הכל אני מקוה שההחלטה הזו הייתה ההחלטה הנכונה… 😉

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות