היי. הכנתי היום את הלזניה החלבית של חלי עם מס' שינויים במטרה למצוא כל מיני אפשרויות גיוון מעניינות ו”כשרות” שמתאימות לתפריט של חלי. אז הכנתי את הלזניה רק ללא הגבינה. כלומר קליתי פרוסות חצילים בתנור.בעובי של ס”מ כדי שהחציל יהיה בשרני. בסיר הכנתי רוטב עגבניות: אידיתי בצל במים ללא שמן בכלל והוספתי שום וקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. מלח פלפל. רסק עגבניות.מים.בישלתי עד שהסמיך אבל עדיין שיהיה עם נוזל לטובת דפי הלזניה. הנחתי לרוטב העגבניות להתקרר וערבבתי לתוך הרוטב הקר ביצה אחת ולאחר מכן התחלתי לבנות את הלזניה. השתמשתי ב8 דפי לזניה. שכבת רוטב, דפי לזניה,רוטב,חצילים,רוטב,דפי לזניה רוטב ,חצילים ושוב רוטב. ואז הכנבתי לתנור לכ-40 דק.
יצאה לי מנה מופלאה של פסטה….עם רוטב עשיר וטעים…שנראה כמו פסטה ביתית ולא קנויה בגלל “יריעות הבד” של דפי הלזניה.
היה משביע מאוד ולזה הוספתי 2 כפות גבינה וסלט קטן של מלפפון ועגבניה. מנת שומן אכלתי אגוזי מלך…
לאחר שהמלצתי לכן…צריכה להתייעץ איתכן:
המתכון המפורט מכיל 8 דפי לזניה + 1 ביצה+ עגבניות מרוסקות+קופסה קטנה של רסק. את כל התבנית חילקתי ל4 מנות….האם זה נכון להחשיב מנה אחת ל פחמימה בלבד? כי החלבון שמגיע מביצה אחת בלבד מתחלק לארבע מנות??
בהנחה וזה יכול להיחשב כתחליף למנת פחמימה זה פתרון מדהים לכל חובבי הפסטות..כמוני…שקשה להם להסתפק ב3 כפות פסטה…למי שמנסה ….אשמח לשמוע תגובות
תודה וסליחה על החפירה :מאושר: