הי איה וכולם,
אני חייבת עזרה,אני שוקלת 50 ק”ג, 1.57 ובת 22, לא עושה כמעט ספורט. בחצי שנה האחרונה ירדתי 6 ק”ג ואני חייבת לציין שכמעט התנזרתי מכל השוקולדים, המטוגנים וכו' אפילו אני בקושי אוכלת תפוחי אדמה. אני אוכלת הרבה ירקות , תפוחי עץ, דנונה דיאט ופתית ושאר סיבים תזונתיים. הבעיה שלי היא שכל גרם שאני עולה תוך שניה רואים עלי (וזה עוד אחרי הירדה…) וזה כ”כ מבאס שאני ממש מקפידה לשמור. הבעיה היותר חמורה זה שאני מקפידה על דיאטה של עד 1200 קלוריות ליום ואני סופרת הכל – כולל ירקות (כל הסוגים), מסטיקים, הכל הכל כי כל דבר אני מפחדת שיצטבר וישמין אותי. כל זה היה בסדר עד לפני כמה ימים שהתחלתי להרגיש שאני כבר לא כ”כ שבעה ואני מפחדת להתפתות ולהשמין מזה. איה- ראיתי שפה לא סופרים קלוריות של ירקות (למרות שאני אוכלת כ300 קלוריות ירקות ביום ואני לא מבינה איך אפשר לא לספור, כנ”ל לגבי המסטיקים ושאר הדברים שמה לעשות, מתווספים), אני מפחדת “לשחרר את החבל” ולא לספור יותר את הירקות ושכל מה שירדתי יעלה (אני מכירה את הגוף שלי, אני עולה מהר מאוד). איך אפשר לעבור לתפריט שלכם בלי העלייה הזו? האם לעשות את זה בהדרגה? ושלא נדבר על המנה המותרת שאני לא מעיזה בכלל לאכול בחודשים האחרונים…. מה עושים כדי שאני לא אעלה את הכל בחזרה? ואיך הירקות המסטיקים ושאר הדברים ה”חופשיים בשפיות” לא מצטברים בסופו של דבר ומאיטים ועוצרים את הירדה?? אני מצטערת שזה ארוך אבל אני חייבת את העצה – מה לעשות כשהגוף מתרגל למנת קלוריות כמו שלי ורוצים לעבור לתפריט שלכם?