תבשיל עדשים אדומות בקארי
http://veg.anonymous.org.il/art233.html
קראתי לאחרונה הרבה מאמרים על תזונה ורציתי להתחיל לשלב יותר קטניות בתזונה שלי. אני כמעט תמיד אוכלת עוף/בשר אדום/דג בכל מיני מאכלים אבל זו המנת חלבון בשאר והיה לי חשוב להתחיל לאכול גם קטניות ועדשים אפילו אם זו מנה אחת מהתפריט השבועי.
המתכון ממש פשוט להכנה רק צריך לשים לב לכמויות רוטב עגבניות כי אתן תכינו עם פחות עדשים. אני הכנתי לי את הרוטב בנפרד כמו שהם מתארים (בחרתי משחת קארי אדומה שלא מכילה כלל שמן) ואת העדשים בנפרד
כשהחלטתי להכין את המנה שמתי כמות מתאימה של רוטב למול העדשים כאשר:
1.5 כוס חד”פ עדשים אדומות לא.צהריים
3/4 כוס חד”פ עדשים אדומות לא.ערב
והנה קיבלתן חלבון בשר או גבינה מעניין וכיפי לחורף. יוצאת כמות מכובדת. בתיאבון!