דג בתנור, תחליטו על איזה תיבול שבא לכן וכמות לפי א.צהריים/ערב
+ תוספת:
לוקחים תפו”א קטן ומבשלים במים חמים עד שמבושל ומתרכך..לא פירה(עם הקליפה!)
בוזקים מעליו מלח גס ועוטפים בנייר כסף. מכניסים את התפו”א האפוי לתנור על 190 מעלות לרבע שעה.
בינתיים מכינים את הרוטב:
לוקחים כמנת שומן כף שמנת חמוצה 15%, מערבבים עם חצי טבליית שום דורות מומסת, פלפל שחור ועירית קצוצה
מוצאים את תפוח האדמה מבתנור ונייר הכסף, ומייצרים חריץ לכל אורך התפו”א (לא עד הסוף למטה כדי שלא יפרדו שני החצאים אך כן שה”בשר” שלו יהיה גלוי) עם מזלג מעט מועכים את פנים תפוח האדמה.
בעזרת כף שופכים את הרוטב השמנת החמוצה על תפוח האדמה האפוי שלנו כשהוא פתוח.
אפשר להגיש עם נייר הכסף.
ו נ ה נ י ם