אורז עם עדשים שחורות, גזר וקוביות שמפיניון
מוגש לצד כף טחינה ביתית משומשום מלא וסלט ירקות קצוץ.
טעים בטירוף.יוצא כמות ענקית לארוחת צהריים!
מתכון-
מבשלים כמות של עדשים שחורות כך שיהיו אל-דנטה ואכילות. איך? שוטפים אותן. שמים בסיר עם מים שמכסים אותן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים 25 דקות נוספות.לערבב מידי פעם.
בזמן הבישול קוצצים בצל לבן קטן,מועכים וקוצצים 3 שיני שום בינוניות. מגרדים בקערה נפרדת גזר בינוני על פומפיה וקוצצים פטריית שמפיניון טרייה אחת לקוביות. אפשר להוסיף ירקות נוספים לטעמכן.
אחרי שהעדשים מוכנות והוצאו לכלי נפרד, מטגנים על ספריי שמן את הבצל והשום. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הגזר וחצי כוס מים. מערבבים. מוסיפים את קוביות הפטריות ומערבבים בתוספת עוד מים אם התאדו. לאחר שהגזר מעט מבושל מוסיפים כוס וחצי עדשים שחורות.מטבלים בכמון (חובה! נותן את כל הטעם של המג'דרה), מעט פלפל שחור ומלח. לאחר ערבוב עם התבלינים מוסיפים 3 כפות אורז מוכן. מערבבים את התערובת ומתקנים טעמים.
כאמור, מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות ופטרוזיליה. בתיאבון :אוהב: