2 מנות
מנה = חלבון בשר בארוחת הצהריים
עם כף מיונז לייט ולחמניה קלה = ארוחת צהרים
המרכיבים:
– 300 גרם בשר בקר טרי (מנתחים רזים)
– פלפל שחור גרוס
– מלח
– 1 בצל גדול
– ספרי שמן
– חצי כפית מלח
– כף מי סודה לשתיה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים במחבת פסים עם ספרי, ואח”כ עם מעט מים.
2. מניחים על מסננת כדי המים יטפטפו. מצננים.
3. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנה (או מבקשים מהקצב שיטחן רק פעם אחת)
4. מערבבים את הבשר, הבצל, והפלפל בקערה
5. מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים, ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי, ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים.
6. יוצרים 2 קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. ניתן להשתמש בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין.
7. משתדלים לא לדחוס את הבשר. מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר.
8. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, מחכים שצד אחד יהיה מוכן ואז הופכים בזהירות עם תרווד, וזהו.
9. מגישים עם לחמנייה קלה, או 2 פרוסות חלה קלה, כף מיונז לייט, עם חמוצים, עגבניות, חסה וכל ירק אחר שאתם אוהבים.
• טעים לצלות במקביל פרוסות עבות של בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת.