חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #28098
    אלמוני
    לא פעיל

    האם מישהו שמע על הקקטוס שנקרא הודיה גורודני שמוכרים בקבוץ יטבתה ואמור לעזור בתחושת שובע? האם זו עוד תרופת פלא או משהו שיותר דומה לסיבים תזונתיים והאם זה בריא לנו עושי התוכנית? אשמח לתשובה…

    #28099
    אלמוני
    לא פעיל

    היי….
    ראשית כל, כאחת שניסתה הכל אני יכולה להגיד בצעקה מחרידה שהכל בולשיט….רק עבודה קשה מביאה לתוצאות..לאורך זמן ולבריאות…ולשינוי חשיבתי והרגליי אכילה….
    אך, חיפשתי ברשת מידע על הקקטוס הזה והנה מאתר הארץ שהוא מדעי לחלוטין..הכתבה הבאה…

    מגזין הצרכנות האמריקאי ה”קונסיומר ריפורטס” מזהיר מפני השימוש בתכשירים המופקים מצמח הקקטוס לדיכוי התיאבון; לטענת העיתון, אין לשימוש בו בסיס מחקרי מספיק. למאבק האיתנים בגזרה השמנמנה נוסף בשנים האחרונות שחקן חיזוק משמעותי ופופולרי מאוד. מגזין הטלוויזיה האמריקאי הנודע “60 דקות” פירסם לפני כשנתיים כתבה על הצמח הודיה גורדוני (hoodia gordonii), שהתגלה כמדכא תיאבון, ונתן את תעודת ההכשר לקקטוס בעל תכונות הפלא. אלא שבאחרונה יצא מגזין הצרכנות האמריקאי “קונסיומר ריפורט” בהמלצה שלא להשתמש במוצרים שמופקים מהצמח. שבטי הבושמנים בדרום אפריקה הם אלו שגילו לעולם את אפקט דיכוי התיאבון של הצמח. כבר אלפי שנים הם אוכלים את צמח ההודיה בזמן מסעות הציד הארוכים במדבר הקלהרי: חותכים את גבעול הצמח, הנראה כמלפפון, מקלפים את הקליפה והקוצים ולועסים אותו במשך כמה ימים. אכילת ההודיה מעלימה את תחושת הרעב והצמא, ומאפשרת להם לשרוד את הימים הארוכים במדבר. השפעת הצמח כה מופלאה עד שאכילת פלח מהצמח פעמיים ביום יכולה לשמש תחליף למזון ומים במשך שלושה עד ארבעה ימי ציד. תכונה זו של הצמח היתה ידועה לחוקרים כבר משנות ה-60, אך רק לאחר שלושים שנות מחקר הצליחו החוקרים במכון הלאומי הדרום אפריקאי לזהות ולבודד את המרכיב הספציפי בצמח שמדכא את תחושת הרעב. מדובר במולקולה המכונה p57, שנרשמה כפטנט. המולקולה “מבלבלת” את המוח ומשדרת אליו תחושה של שובע, אף שהגוף כלל לא קיבל אוכל.דרכו של צמח ההודיה למדפי הסופרמרקטים במערב עדיין רחוקה, אבל בשוק מתקשים להמתין בסבלנות. תיבות הדואר של מיליוני גולשים ברחבי העולם – וגם כאן בישראל – מוצפות בהצעות לרכישת גלולות הודיה, של חברות שונות ומשונות. במקרים רבים מדובר בהטעייה, ורוב הגלולות המוצעות באינטרנט אינן מכילות הודיה גורדוני כלל, או שהן מכילות כמות קטנה מאוד ולא משמעותית של תמצית מהצמח.

    בעקבות פרסומים נלהבים דומים ברדיו האמריקאי של הודיה סופרים Hoodia Supreme – תוסף דיאטה על בסיס הצמח – ביקשו כתבי ה”קונסיומר ריפורטס” לראות את המחקרים שעליהם מבוססים הפרסומים. היצרן הציג בפניהם מחקרים שנערכו בבעלי חיים, וניסוי קטן שנערך בבני אדם. בניסוי זה, שנמשך 15 יום ונערך על ידי חברת התרופות הבריטית פייטופארם, נטלו תשעה מתנדבים גלולות המכילות p57, ואכן צרכו פחות קלוריות ואיבדו יותר ממשקל גופם מאשר קבוצת הביקורת. התוצאות מעולם לא פורסמו בכתב עת מדעי – מה שמעורר סימן שאלה לגבי תקפותן.

    במחקר אחר, שדווח בגיליון ספטמבר 2004 של המגזין “מחקר המוח” Brain Research, עלה כי הזרקת p57 למרכז המוח של חולדות הביא לשינוי מולוקולרי פנימי, שעשוי להשפיע על אזור הרעב. גם כאן נמצאה השפעה של דיכוי תיאבון על קבוצת הניסוי, בהשוואה לקבוצת הביקורת.ואולם, בשל מיעוט התמיכה המחקרית ועמימות המחקרים שבוצעו הסיקו בקונסיומר שיש סיכוי קלוש שהגלולות אכן עובדות, וסיכוי קלוש עוד יותר שהן בטוחות לשימוש – במיוחד לטווח ארוך. לפיכך, המגזין ממליץ להימנע ממוצרי דיאטה מבוססי-הודיה.

    #211706
    אלמוני
    לא פעיל

    היי….

    אין על מה, אני פה בשביל זה:))

    #268846
    אלמוני
    לא פעיל

    עם איך שאני מכירה אותך אנחנו נלך עוד מעט פרוזן ואת לא רשמת את זה…

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות