אחד הכללים של התפריט הוא לא לאחד/או להעביר מרכיבים מארוחה אחת לשנייה.
כפי שאני מבינה את הדברים זה שומר על פעילות מטאבולית תקינה לאורך כל היום, בה הגוף אינו אוגר ושומר, כלומר אינו נכנס לסטרס- לומד לדעת שכל שעתיים שלוש מחכה לו מנת מזון.
מבחינת עליית הסוכר בדם- בעוד שפרוסה אחת מספקת אנרגיה לגוף, כך פרוסה נוספת עלולה להתיש את המערכת. לכן חכם לצרוך ארוחות קטנות המספקות אנרגיה לגוף לאורך כל היום.
ומבחינת שילובים- אני משערת שהתפריט בנוי כך ששילוב מרכיב אחד עם מרכיב אחר נותנים תוצאה מסויימת, בעוד שהוספה או הורדה יתנו תוצאה אחרת.
חשוב לי לציין שאני עושה (בהשתדלות:-)) את התפריט באופן עצמאי כדרך חיים ואיני חלק מקבוצה, כך שתשובה ברוח הקבוצה אולי תינתן לך בהמשך על ידי מישהי/מישהו אחר/ת.
ודבר אחרון- לגבי הארוחות הקטנות, יש הרבה דרכים ליצירתיות שממלאות אותן, ואין ממש צורך בהפסקת אוכל אלא האוכל מלווה את היום באופן טבעי, וההפסקות הופכות לקצרצרות יותר ואינן מכבידות על המשך יום העבודה.
כך למשל את יכולה לחפש לחם עם פרוסות רחבות יותר ולעשות סנדויצים משולשים עם ירקות.
למשל אתמול לקחתי את הביניים של אחרה”צ וממנו עשיתי סנדויץ משולש עם כפית סילאן, מלפפון ועלי זעתר (טעים טעים) ולצידו כלי קטן עם אפרסק חתוך.
ובארוחת הלילה חתכתי תפוח צהוב כמו לסלט, והוספתי לו שתי כפות גבינה, גמבה, לימון מלח ועלי זעתר והיה טעים וממלא :שמח1:
תשוטטי בפורום ובמקרר ויגיעו לך גם רעיונות והגוף יתרגל לארוחות קטנות, הן לא ירגישו בכח.
שיהיה הרבה בהצלחה