- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
30/08/2016 בשעה 15:38 #112378אלמונילא פעיל
טיפים בבקשה :מבולבל:
12/04/2019 בשעה 0:37 #112380אלמונילא פעיל'זיכרו שיצאתם לחופשה בכדי לנוח, לכייף, לצבור חוויות, להנות ולא כדי לאכול ולהשמין !'
תכננו סדר יום לארוחות –בתחילת היום, חשבו בקול רם עם עצמכם/אחרים על סדר הארוחות, שעות, אפשרויות וכדומה. חשוב להתארגן בהתאם ולא לסמוך רק על מה שיוגש במלון. ניתן להצטייד מהבית באוכל בריא או לקנות במקום בו שוהים . ניתן לקראת חופשה בחוץ לארץ להתארגן מראש ולהביא מהבית מספר פריטים אשר לא בהכרח נמצאים שם ואשר יכולים לסייע במהלך הטיול: סוכרזית, פריכיות אורז/פתית, מסטיקים וסוכריות ללא סוכר , מרקים לייט , חטיפי אנרגיה, פירות יבשים, שקיות קרקרים ובייגלה וכדומה.
בדקו מה מציעים לכם ורק אחרי זה בחרו מה לקחת – הקשיבו לקיבה ולא לעיניים . הגוף שלכם הוא המקדש שלכם. סדרו לכם יפה וצבעוני בראש את מה שברצונכם להעמיס על הצלחת ורק לאחר מכן עשו זאת. בנוסף, רצוי לברר מה משך הטיסה ולהצטייד בהתאם. אל תסמכו רק על מה שיוגש במטוס. במטוס ניתן לאכול את הארוחות המוגשות אך בחוכמה. למשל: אם נלווית לארוחה לחמנייה עם חמאה – וותרו עליה. אם מוגש חטיף כלשהו בין הארוחות – וותרו. אולם, לשם כך רצוי להצטייד מהבית בתחליפים (פירות, ירקות, חטיפי אנרגיה, בייגלה וכדומה).
הגדירו מראש את הכמויות שתאכלו מכל סוג, אכלו לאט, התענגו על כל ביס – חשוב לדעת כי פעמים רבות האוכל משמש סוג של פיצוי רגשי, למשל, כעסים שנצברו או מחשבות טורדניות. היו מודעים לכך וטפלו בבעיה האמיתית. לעתים שכשוך בבריכה, ביקור בחדר כושר, טיול על חוף הים/בטיילת להתאווררות תהווה תחליף מהנה , בריא ונטול קלוריות.
העמיסו על הצלחת קודם כל מצע גדול של ירקות חמים וטריים – חשוב להשתדל לאכול ירקות עם כל ארוחה ובין הארוחות כנשנוש חינמי. כמו גם, חשוב להיזהר עם הרטבים העתירי קלוריות, לבקשם בצד או לבקש רטבי לייט אם יש או מלח/פלפל/שום/לימון/תבלינים אחרים.
בחרו במנות שאתם אוהבים אך לא נוהגים להכין בבית – למשל בחרו בשיפודי פרגית במקום חזה עוף שנמצא בתדירות גבוהה בתפריט היומי. בנוסף, לפני כל מגע עם מזון בדקו האם אתם רעבים באמת או שזהו סתם נשנוש מיותר.
בחרו במנות דלות שומן – הימנעו ממאכלים מטוגנים והעדיפו מאכלים מבושלים בנוסף, בחרו מוצרים עד 5% שומן, זכרו שאין זו בושה לשאול גם בבית המלון/מסעדה כמה אחוזי שומן יש במנה/גבינה/בלחם.
הימנעו או צמצמו אכילת מנות אחרונות – העדיפו תמיד להמתין לפחות שעה ולקנח בסלט פירות או פרי טרי כארוחת ביניים או פרוסת עוגה עשירה כמנה מותרת מפנקת.התעלמו מדברי החינם שמציעים(הם בדרך כלל עתירי קלוריות ושומנים כמו חטיפים ומשקאות מתוקים) והקפידו על מנה מותרת פעם בשבוע(גלידת שמנת שווה, פרוסת עוגה עשירה, מנת פסטה מוקרמת, המבורגר וצ”יפס וכדומה) ואכלו אותה בהנאה צרופה ללא נקיפות מצפון! ברגע שסיימתם אותה לחזור מיד לתכנית הרגילה.
הקפידו על שתיית מים (לפחות 12 כוסות מים).
נצלו את הפעילויות הרבות המוצעות במסגרת החופשה: התעלמות, שחיה, ריקוד וכדומה. העדיפו ללכת ברגל מאשר להזמין מוניות/לנהוג. להשתמש במדרגות ולא במעלית/מדרגות נעות וכדומה.
סוכריות ומסטיקים ללא סוכר – מקלים על תחושת הרעב, מעניקים טעם טוב כשסתם מתחשק משהו.
המלצות לארוחת הבוקר במלון – חדר האוכל קורץ לנו: ביצים עשויות בשלושה אופנים , ברזיות עם דגנים מכל הסוגים, חביתיות, ריבות, גבינות, פירות, מעדנים, ועוד . ארוחת הבוקר הינה הארוחה החשובה ביותר במשך היום. ללא ארוחת בוקר, הגוף חושב שהוא נמצא במצב של צום ועדיין ישן והוא 'אוגר' שומנים למקרה חירום ולא מפרק שומן ו/או מייצר אנרגיה. חשוב לפתוח את היום עם ארוחה קלה ומאוזנת, שתיתן לנו אנרגיות ליום החדש . למשל, פרוסת לחם רגיל+ביצה/חביתה+כף גבינה 5%+שפע של ירקות וסלטים.
המלצות לארוחה העיקרית במסעדה/במלון –
דבר ראשון, נושמים עמוק – לא להזמין מחשבה שלילית כגון:'אני בטוח אעשה שטות ולא אתאפק ואוכל יותר..', זוהי נבואה שמגשימה את עצמה בדרך כלל. פשוט אמרו לעצמכם:'אני יכול, אני מסוגל, אין שום הבדל בין הבית למסעדה'…
• הזמינו מנה קטנה – מסעדות בדרך כלל מציעות מנות שונות ומגוונות, כך גם לגבי הגודל. כמעט בכל מסעדה ניתן לבחור מנה גדולה או קטנה – בחרו במנה הרצויה לכם לפי מה שמגיע לכם בארוחה ותתגברו אותה עם סלט ירקות טרי, ירוקות חתוכים, מרק ירקות, ירקות מבושלים, אנטי פסטי וכדומה.
• הזמינו תוספת בריאה יותר – נצלו את היתרונות בתוספות הבריאותיות שמוצעות לכם. כך למשל במקום צ”יפס בחרו סלט עם רוטב דל שומן או תפוחי אדמה אפויים. בכל מסעדה כיום יש בתפריט מספר מנות לייט, אל תשללו אותן מראש.
• בחרו בירקות ירוקים – לפתיחה אכלו סלט עם עוף צלוי ורוטב ללא שומן או דל שומן. היזהרו מסלט עתיר קלוריות כמו כזה שמכיל רוטב שמן, עוף מטוגן בפירורי לחם או כל תוספת מטוגנת אחרת. ותרו על תוספות לסלט כמו גבינה, קרוטונים וצ”יפס.
• העדיפו מאכלים צלויים על פני מטוגנים: מאכלים מטוגנים בפירורי לחם, כמו כריכים של שניצל ודגים מטוגנים, הם עתירי שומן וקלוריות. בחרו בנתחי בשר רזים, צלויים או קלויים, כמו חזה עוף או הודו.
• אל תתביישו לבקש תחליפים – עמדו על זכותכם לבקש תוספות ותחליפים בריאים כך למשל בדקו האם יש רוטב לייט או חרדל, תפוח אדמה בגריל במקום צ”יפס. והכי חשוב לא להתבייש אתם הלקוחות !! אתם משלמים !! הם נותני השירות…..
• שימו לב למה שאתם שותים: משקה מוגז גדול (כ־946 מ'ל) מכיל כ־400 קלוריות. במקומו כדאי לבחור במשקה מוגז דיאט, מים, תה קר לא ממותק, סודה או מים מינרליים. ותרו גם על משקאות כמו מילקשייק או משקאות אחרים שמכילים גלידה, שעלולים להכיל יותר מ־ 1,000 קלוריות ואת כל הקצבה היומית המותרת של שומן רווי.
• תכננו לפני היציאה למסעדה – אל תגיעו למסעדה מורעבים אחרי צום של יום שלם. אכלו רגיל את כל הארוחות המגיעות לכן. רצוי אף לדעת לאיזו מסעדה הולכים ואולי אף לבדוק באינטרנט האם יש למסעדה אתר עם התפריט, כדי שתוכלו לתכנן מראש מה תאכלו שם.
מה אוכלים?
• הכמות שיש לאכול בארוחה היא לפי התפריט (1200/1500 קל”)
מנות ראשונות:
חמוצים/סלטים ללא מיונז/סלט ירקות ישראלי/סלט כרוב/סלט טבולה/סלט גזר/סלט חצילים על האש/חצילים קטנים כבושים/סלט לבבות ארטישוק/סלט מלפפונים/פלפלים קלויים
ללא תוספת לחם או רוטבמרקים:
מרק צח/מרק עגבניות(ללא גריסים או אורז)/מרק פטריות/מרק דלעת
לא לאכול מרקים מוקרמים, או תוספת קרוטונים למרקמנות עיקריות:
בשר על האש/צלוי/מבושל, עוף על האש/צלוי/מבושל, הודו על האש/צלוי/מבושל, דג על האש/צלוי/מבושל, 2 שיפודים(יש להימנע מחלקים פנימיים)
תוספות: תפוח אדמה בקליפה/אורז/מג”דרה/ירקות מוקפצים/ירקות מאודים/פסטה
קינוחים: פרי העונה – בכמות המותרת, סלט פירות טריים – 1/2 כוס, סורבה – 1 כדור
משקאות: 1 כוס יין לבן/אדום , משקאות דיאט/מים/סודה (יש להימנע מקוקטיילים ומשקאות חריפים)12/04/2019 בשעה 0:37 #112382אלמונילא פעילהיי, קודם כל הכי חשוב זה להנות, ולכמה זמן את טסה?
הייתי בחו”ל במשך שבוע, הצטיידתי באוכל מהבית,
הבאתי איתי פיתות קלות, לחמניות קלות, חטיפי בריאות, פירות יבשים שלא תופסים מקום (תמרים, תאנים, משמשים), שקדים, אגוזים.
לקחתי איתי שקיות אוכל קטנות ובכל ערב הכנתי מראש ליום למחרת.
שהלכנו למסעדה אז הזמנתי סלטים/ דגים, והוצאתי את הלחם שלי וזהה היה שווה.
בנוסף, את המותרת שלי בחרתי לאכול שם והחלטתי שאחכה ליום האחרון וככה כל השבוע לא ציפיתי לפיתויים, ידעתי שביום האחרון אחליט מה לקנות והתפנק.
בהצלחה! -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.