היי אופיר
200 גרם דג לפני בישול=מנה בשרית.
דגים רזים (עד 5% שומן): ערכם התזונתי דומה לזה של חזה עוף: הם דלים בקלוריות, שומן ונקודות, דלים גם בשומן רווי וכולסטרול. אכילת דגים אלה תורמת לבריאות הלב וכלי הדם. על קבוצה זו נמנים בין היתר דגי ים תיכון.
דגים שמנים (8-18% שומן): אלה עשירים בחומצת השומן אומגה 3. על אף היותם עשירים בשומן, הם דלים בשומן רווי ולכן בעצם מכילים שומן, אך מהסוג הבריא. על קבוצה זו נמנים סלמון, סרדינים ומקרל.
דגים בעלי אחוזי שומן בינוניים (4-7% שומן): לאכילת דגים אלה אין יתרון מיוחד. הם לא דלים במיוחד בשומן אך גם לא עשירים בשומן הבריא (אומגה 3). יחד עם זאת גם בדגים אלה רמת השומן הרווי נמוכה ולכן גם הם מומלצים, אם כי פחות מאשר שתי הקבוצות הראשונות. בקבוצה זו נמנים דגי בס, בורי, קרפיון.