- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 10 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
19/02/2013 בשעה 18:31 #192884
אלמוני
לא פעילאחרי שכבדתי את אחת ממשתתפות הקבוצה והיא התלהבה החלטתי לפרסם כאן.
באחריות מדובר על עוגיות ביתיות העדיפות לעין ערוך מחטיפי הבריאות שלא תורמים לגוף כלום.
גרנולה ביתי ועוגיות גרנולה טחינה /משה חוטר
גרנולה ביתית ללא סוכר.
משקל סופי כ2 ק”ג לאפסון יבש .
צריכה יומית שלי : 3 כפות למוזלי של ארוחת בוקר. (כיוון שהיא ללא סוכר מותר 3 כפות)
1 ק”ג שיבולת שועל גסה.
250 גרם –אגוזי מלך.
250 גרם-שקדים טבעיים.
250 גרם גרעיני דלעת קלופים.
1/3 כוס שמן רגיל (כוס שתייה גבוהה)
1/3 מים
1/3 סירופ אגבה או סילן תמרים ללא סוכר.
הוראות:
לפזר את שיבולת השועל על תבנית עם נייר אפייה ותרסיס שמן.
לערבב טוב את הנוזלים ולפזר אחיד מעל התבנית .אפשר להוסיף כמו סוכר כשני מכסים.
להכניס לתנור ב180 ,מפעם לפעם לערבב . עם לא מספיק פריך אפשר להמשיך עוד מספר דקות.
את האגוזים והשקדים לטחון גס במעבד ולהוסיף הכל לתערובת תוך ערבוב .
עוגיות גרנולה טחינה:
שתי כוסות מג מתערובת הגרנולה.
5-7 כפות טחינה גולמית(יש היום בשוק טחינות משומשום מלא עם כמות נתרן קטנה ביותר 5 מ”ג .
הכי טובה אבל יקרה טחינה אתיופית של משק לין)
שתי ביצים
אבקת אפייה.
שני מכסים כמו סוכר . לערבב
שני תפוחים בינוניים מגורדים או תפוח ואגס או תפוח וגזר. לערבב
כף קקאו.
כף+קינמון
מכסה של תמצית ווניל.
גרד תפוז.
מעט מים.(1/3 כוס).להשאיר כשעתיים לנוח במקרר.
עם ידיים רטובות לקרוץ עוגיות שטוחות בקוטר של כ3-5 ס”מ .
בתבנית בלחץ נכנסות כ25 עוגיות.
הכמות מספיקה ל40-45 עוגיות.
להכניס לתנור חם 190 ל20 דקות עד להשחמה כהה וקרנצ'יות.
אפסון יבש .
ארוחת 10 -1+פרי
ארוחת 4 -1 +פרי .
בתיאבון.13/04/2019 בשעה 21:52 #192887אלמוני
לא פעילהיי משה ולכל האחרים,
המתכונים שהצעת מדהימים!
גם אני מכינה גרנולה בייתית דיי דומה אך קצת אחר, אם תוכלו לעזור לי להבין אם הוא בסדר וכמה לצרוך בתור ארוחת 4 עם תפוח זה יהיה נהדר 🙂
זה המתכון שלי –
1 קילו שיבולת שועל
250 גרם פקאן טבעי
250 גרם אגוזי מלך
250 גרם גרעיני חמניה
250 גרם קוקוס
250 גרם שומשום
250 גרם זרעי פשתן
אני לא מוסיפה שמן (בשביל זה יש את הקוקוס והשומשום)
ולאחר קלייה קצרה בתנור אני מזלפת מעט דבש… קשה לי לומר כמה.
יש לי סילאן טבעי ללא סוכר של חברת גפן (מומלץ מאוד) אז אם יש צורך אני יכולה להחליף את הדבש (למרות שזה ממש מעט על כמות אדירה) בסילאן.
מה דעתך? יש עוד התאמות שצריך לעשות? הייתי רוצה לאכול את זה כפחמימה (3 כפות) עם פרי.
המון תודה מראש!
בנוסף – האם אתה יודע לומר לי מה דין טחינה גולמית בתוספת סילאן ללא סוכר? האם זה יכול לשמש כממרח כלשהו, כתחליף למה? אני מכינה ממרח כזה בעצמי שאני מאוד אוהבת ולא הייתי רוצה לוותר עליו… באיזה אופן ניתן לצרוך אותו?
שוב תודה,
טל – חדשה בתוכנית 🙂 -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.