לפני מספר שבועות הייתי בסדנת בישול של ארז קומורובסקי בנושא מאפים וירקות .
הסדנה הייתה נפלאה והמתכון המנצח היה במיה מוקפצת.
אתמול מצאתי במיה בסופר והחלטתי להגיש למשפחה כאחת ממנות הארוחה בשישי בערב .
נרשמה הצלחה רבתי.
קילו במיה ,לחתוך את הפטוטרט
10 בצלים שרופים על האש או בתנור בחום גבוה .
6 שיני שום חתוכות לפרוסות.
שתי כפות עלי רוזמרין
לימון
מלח
2 כפות שמן זית
פלפל חריף קצוץ
גבינה בולגרית
ווק ברזל או סיר ברזל לוהט .
מתחילים בהקפצת הבמיה על ווק לוהט יבש!!! זה מייבש את הבמיה ומונע את הפרשת הריריות
כאשר הבמיה נגיסה מוסיפים שמן ואחרי השמן את כל יתר המרכיבים.
ממשיכים עוד חמש דקות ומורידים מהאש.
לפני ההגשה מפזרים גבינה בולגרית.
במידה ורוצים לאכול חינם אפשר בלי הגבינה .
משה