אני לא מתלוננת חלילה, ותודה רבה לכל מפרסמי המתכונים (: אבל לפעמים לא רוצים או שזה לא אפשרי להכין את כל הכמות הרשומה (יוצאים כ-15-20 בורקסים) ושוברים את הראש על איך לחלק את כל המרכיבים… לפעמים זה סתם מסבך.
היום התחשק לי לנסות בפעם הראשונה להכין בורקס שיותאם לתוכנית. על אף שאני בתפריט 1800, רציתי שהמנה תכלול פחמימה וחלבון בלבד כך שתתאים לארוחות נוספות ולא רק לערב. חשבתי אילו גבינות אני רוצה שיהיו בו, והגעתי ל-4. כל אחת מהן פשוט חילקתי ל-1/4 מהכמות המותרת.
1/2 כף גבינה לבנה 5%
1/2 כף קוטג' 5%
1/2 פרוסה גבינה צהובה 9% נעם, מגוררת
15 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
כל הרשימה הזו מרכיבה מנת חלבון אחת. מערבבים את הגבינות עם ממש ממש ממש טיפה ביצה טרופה (את השאר מביאים לבן משפחה שבדיוק חושק בחביתה :שמח2:).
חוצים את עלה הפילו (מנת פחמימה) לשניים. מרססים עם ספריי שמן, מורחים את המלית על הקצה, מגלגלים ומרססים שוב. אופים 12 דקות ב-180 מעלות. אני תמיד העדפתי בורקס תפו”א על גבינה, אבל יוצא טעים מאווווד (: