חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

:לאבטוח: בחוברת – שניצל תירס לייט לא רשום תחת אלו שמוגבלים לפעמיים בשבוע. האם ניתן לאכול שניצל תירס לייט 3 פעמים בשבוע או לא מומלץ גם? אני פשוט לא ממש אוכלת בשר.. רק פסטרמה או טבעולים למיניהם ואני קצת נתקעת בצהריים…
    שאלה נוספת, ניתן בצהריים בבמקום חלבון בשר0 3 מנות חלבון? זה אכן נכון?

תודה רבה למי שתענה!

אלמוני
    לא פעיל

לא יודעת אם את מודעת או לא אבל מוצרי טופו למיניהם (כגון מוצרי טבעול) לא מומלצים בריאותית מעל 2 פעמים בשבוע, בייחוד לבנות/נשים. הטופו מכיל אסטרוגן שנמצא כקשור לסרטן השד (אני לצערי שייכת לקבוצת סיכון ולכן חשופה למידע זה).

מה שאני כן יכולה להציע לך הוא לבנות תפריט בחלוקה כזן-
    2 פעמים בשבוע- מוצרי טבעול
    2 פעמים בשבוע להמיר חלבון בשר ל- 2 מנות פחמימה לדוגמא: 1/2 כוס אורז+1.5 כוסות קטניות (שעועית/עדשים/אפונה) או פשוט 2 כוסות אורז/פסטה + ירקות
    2 פעמים בשבוע לאכל כמנת בשר טונה/דגים
    ועוד פעם אחת, אם את לא ממש צמחונית, כן לנסות לשלב בשר שאת עוד אוהבת כי אין מה לעשות, זה גם חשוב לבריאות.

בהצלחה

אלמוני
    לא פעיל

להילה – מומלץ כן שתשלבי בשר. אם לא אוכלת בשר בכלל, אולי כדאי שתציצי בתפריט לצמחונים.

מה שכן ניתן לעשות. פעמיים בשבוע לאכול מ”המוכנים” למיניהם (שניצל תירס / טבעול… ). פעמיים נוספות לאכול 1.5 כוס קטניה (חומוס/שעועית/עדשים) במקום בשר.
    פעם בשבוע את יכולה לאכול שלושה חלבוני גבינה במקום הבשר (אורנה ענתה שאפשר מידי פעם, אני מניחה שפעם בשבוע לא יזיק).

נשארו לך יומיים. ביומיים האלו את יכולה לאכול טונה או דגים, או בשר. אגב, אם את באמת לא אוכלת בשר, כדאי שתבדקי את עצמך בבדיקות דם. ויטמין B12, ברזל… כדאי שתתיעצי עם רופא לגבי זה כי רצוי וכדאי כן לשלב בשר בתפריט. קחי את עצמך בידיים, חשוב לרדת במשקל אבל חשובה גם הבריאות מעל הכל.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות