היי לכולם ,לפני שבוע התחלתי …נראה כמה נחזיק…
שאלה,יש באתר של קרין גורן עוגת גבינה דיאטית,השאלה היא עד כמה זה נכון לדעתכם וכמה מותר לאכול ממנה במקום ארוחת ערה? מצרפת מתכון…
חומרים
לתחתית:
בישקוטים חצויים
1/2 כוס חלב
למלית גבינה:
750 גרם גבינת שמנת לייט עד 5% שומן (למשל “סימפוניה”), בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ”ל)
לציפוי שמנת חמוצה (לא חובה):
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ”ל)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-130 מעלות.
טובלים כל חצי בישקוט בחלב לכמה שניות ומרפדים תחתית של תבנית בחצאי הבישקוטים.
מערבבים יחד את חומרי המלית ויוצקים על התחתית.
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (עדיין רוטטת מעט במרכזה).
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה.
מחזירים לתנור כבוי ל5 דקות.
מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.