מוס שוקולד בשני צבעים (6 מנות כל מנה 145 קלוריות)
חומרים:
60 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1 כף אבקת קקאו
4 כפות מים חמים
2 כפות ברנדי
60 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
3 חלבונים
30 גרם ( 2 כפות) סוכר
ההכנה:
1.ממיסים את השוקולד המריר בכלי קטן מעל כלי עם מים רותחים (בן-מרי).
2.מערבבים את אבקת הקקאו עם 2 כפות מים חמים והברנדי.
3.מוסיפים לשוקולד המומס, מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
4.בכלי קטן אחר ממיסים באותה שיטה את השוקולד הלבן עם 2 כפות מים חמים. מערבבים עד שהתערובת חלקה. מצננים מעט.
5.מקציפים את החלבונים עד שהקצף קשה. מוסיפים תוך הקצפה את הסוכר עד שהקצף נוקשה ומבריק.
6.מחלקים את הקצף בין 2 קעריות השוקולד ומקפלים בעדינות.
7.לתוך 6 גביעים מתאימים יוצקים לסירוגין את התערובת הכהה והתערובת הבהירה. מקררים ומגישים.