הלוואי ורוב המאכלים בסופר היו מותאמים לחולי סכרת. הרי מה הבעיה הבסיסית של חולי סכרת (כמובן שתלוי איזה וכו, אבל הכוונה לסכרת הנפוצה יותר) – אסור להם לצרוך יותר מידי סוכר. לכן רוב המאכלים שכתוב שהם מאושרים על ידי האגודה לחולי הסוכרת הם מופחתי סוכר ורובם גם טובים לנו השמנים שרק מחפשים עוד שומן ועוד סוכר.
וכמונו חולי סוכרת צריכים למדוד ולספור כדי לא לעבור כמויות מסוימות של סוכר ביום. אז כיום רוב מוצרי הדיאטה גם יתאימו לחולי סכרת ולהיפך, אבל לא תמיד – אצלם פשוט זה יותר מהותי ויש אגודה שלמה שמאשרת את המוצרים האלה. זה דווקא צריך להרגיע את אמא שלך מוצרים כאלה, לעומת מוצרי לחם קל שאפילו לא כותבים כמה קלוריות יש בפרוסה.
אבל בכל מקרה צריך לבדוק את הרכיבים מבחינת השומן וכו.
אבל זה מה שהייתי אומרת לאמא שלך. גלידה ככה או ככה לא בריאה. אבל תסבירי לה שאת מנסה לשנות את אורח החיים שלך וזה מונע ממך דברים מסוימים שהיית נהנית מהם, וזה מסוג המוצרים שגורמים להרגיש שאתה לא מפסיד כלום בעצם.