כתבתי פעם שחיתוך שונה נותן טעמים שונים.
הדבר נכון גם בירקות כמו דלעת שלוקח לה בתנור הרבה זמן.
היום בבוקר הסתכלתי על חתיכת הדלעת שהייתה לי והחלטתי לנסות לחתוך אותה לגפרורים דקים ולהקפיץ אותה בווק עם בצל ושום.
700 גרם דלעת קלופה ופרוסה לגפרורים(חתכו את הדלעת לפרוסות דקות ,בצעו את הקילוף ע”י הסרת הקליפה בסכין וכל פרוסה חתכו לגפרורים)
שני בצלים חתוכים באותו אופן.
ארבע שיני שום אותו דבר.
לרוטב:
כף גרגירי קימל.
כפית מלח.
כפית חרדל
שתי כפות כמו סוכר.
כף צ'לי מתוק.
כף סויה
חצי לימון סחוט.
לערבב את הדלעת עם חומרי הרוטב ולהשרות כ10 דקות.
בווק חם להקפיץ את הבצל והוציא לקערה.
בווק חם מאוד לערבב את הדלעת ואחרי שתי דקות להוסיף את הבצל והשום.
לערבב עוד שתי דקות לטעום ולכבות את האש.
חופשי!!!
משה