כמי שמתעסקת בחומציות ובסיסיות, רק רציתי להדגיד שהתרשים שלך ומסקנותייך הם לא לגמרי מדוייקים ואסביר לך, רק לשם ידע ושקט נפשי אישי (פדנטית…)
אז ככה, חומציות של חומר נמצדדת על מי כמות יונים מסויימת בנוזל, שככל שהיא גדולה יותר, כך המאכל יותר חומצי, ובסיסיות נקבעת על פי כמות יון במים ששכל שיש יותר ממנו ההחומר יותר בסיסי, זו סקאלה שנעה בין 1-14 (14 מייצג הכי בסיסי וההפך). את המספר 7 באופן עגול מייצגים מים מזוקקים לחלוטין, כל שער המים, ותוכלי להסתכל על כך בכל בקבוק של מים, ותסמכי עלי שככה גם במי ברז בגלל המסה של מינרלים רבים בהם, ינועו בין 7.8 לבין 6.2, את תתקלי יותר בבסיסיים. (ואגב יש כאלו שיהיו יותר בסיסיים או חומציים, זה מדגם דיי מייצג של כל סוי המים המינרלים הפופולארים.)
יתר על כן, 7, נייטרלי, אינו אומר כלום באופן וודאי, זה אומר שיש נטרליות בין האטומים המייצגים חומציות ובסיסיות, וזה אינו אומר שהנוזל בטוח לשתיה, כמו מים.
חשוב (!!!) לנו שמי שהתיה שאנו שותים הם אינם בערך הגבה של 7 בדיוק, מכיוון שאיננו בנויים לשתות מים מזוקקים! (אגב גם מי ים הם בעלי ערך גבוה מ 7 לפי זכרותי)
לסיום מתוק שכזה, מים חשובים לנו כי הם הנוזל שמרכיב את הדם שלנו, ולא לאור החומציות שלהם. (לראייה אנשים שחיים מלתות רק קולהף לה ערך הגבה לפי מה שאני זוכרת בין 4-3)
איזה כיף לתת שיעור כימיה לכולם D:
אה, התקבלתי ללימודי ביוטכנולוגיה והנדסת מזון בטכניון 😛