היי ליאת..
חשוב לדעת כי חלב 1% (הרגיל, שאינו מועשר בסידן) בדומה לחלבים המועשרים בסידן (0%, 3%, 1%) – מועשרים בויטמינים A ו-D. צריכת סידן מהמזון מומלצת במנות קטנות יחסית המפוזרות לאורך היום. בפועל חלב 3% הרגיל, כמעט ואינו מכיל ויטמין D ,ולכן עדיף לצרוך חלב 1% מאשר 3%. ואולי אף להעדיף חלב 1% המועשר בסידן ולזכות בתוספת לשני המרכיבים יחד. מבחינת הסידן רק החלבים המועשרים בסידן (0%, 3%, 1%), מועשרים עד לרמה של 180 מ”ג סידן ל-100 מל”ל חלב.
בכוס חלב דל שומן יש 250 מ”ג סידן ו-25 קלוריות.
בכוס חלב 3% שומן – 250 ו-115.
בהצלחה וחג שמח !