לחמאפינס – לחמניות מקמח מלא-נטו
המלצה חמה חמה.
4 כוסות קמח מלא. אני השתמשתי בקמח סוגת (כתוב על השקית “מתכון לאפיית לחם קראנצ'י”
לא משתמשת בכלל בקמח אחר—המאפים יוצאים נפלא, עם הקמח הזה.
כף ורבע שמרים יבשים
כף סוכר חום
חצי כף מלח
כף דבש או סילאן
2 כוסות מים חמימים
מערבבים חומרים יבשים ומוסיפים את היתר.לערבב עם כף לבצק דביק (כמו של עוגה בחושה)
לצקת לתבניות שקעים3/4 מהגובה ולתת לתפוח במקום חמים עד שממלא את התבניות.
אני אפיתי בתבנית שקעים סיליקון. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 אחר כך מורידים ל-180.
אצלי נאפו ב-15 דקות.
יוצא בערך 13-15 לחמניות שיותר מתאים לקרוא להם מאפינס. נ ה ד ר י ם–ובעיקר לא “כבדים”
מותר? בתור מנת פחמימה? וכמה?
תודה