- This topic has תגובה 1, 4 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
29/11/2007 בשעה 18:33 #30759
אלמוני
לא פעילהיי לכולם…לקראת הסופשבוע הקסום שמתחיל היום..:) מביאה לכם פינה רוחנית ויישומית העוסקת באופטימיות..כמעט בכל הודעה שנכתבת בפורום ניתן לראות שיש קשר ישיר בין אופטימיות לבין הצלחה בתוכנית ולאו דווקא רק בתוכנית אלא בכל תחום הקשור לחיינו. לפיכך, החלטתי לתת לכם כמה נקודות למחשבה לסופשבוע ושלא תעזו להגיד :”אין לי זמן לקרוא…”..ואשמח לתגובות אישיות על הקשר בין אופטימיות לתהליך של כל אחת ואחת מכן…
בחרתי להביא את השיר “מים רבים” של דליה רביקוביץ:
“אוניה צפה בלי עוגן. יש לה מפרש אבל בים אין רוח.
הים מתרחב הוא נשפך לאוקיינוס. מאופק עד אופק אין צל.
האוניה עתיקה מן המאה החמש עשרה. אין לה מנוע. היא הפליגה להודו. הלחם התעפש. פרצה בה מגיפה. המפרש קרוע. המים אזלו.
אולי סירת ילידים תגיע ותביא תירס או משהו לבלוע. רב החובל נואש הוא קופץ למים. מוטב לו לטבוע. בינתיים הוא צף בסמוך לאוניה. החובל השני מסתכל במשקפת. אין הודו ואין לחם.
אין בשר ואין דגים. מלח אחד נעץ שיניו בקרש רקוב. הרעב איים.
האוניה לא תגיע לשום מקום. האוניה הזאת היא דליה מריה
היא תטבע היום. היא טובעת היום.”ואכן רק מלקרוא את השיר ניתן להרגיש שבמצב כזה אין אפילו ניצוץ קטן של תקווה. אין שמץ של אופטימיות. “כשאני בדיכאון”, אמרה רביקוביץ על הדיכאון שלה, “אני כל כך שונאת את עצמי, שאני לא שונאת אף אחד אחר”. גם פרויד עצמו כתב : “מה שווים לנו חיים ארוכים, אם הם קשים, חסרי שמחה וכה מלאים בסבל, עד שיכולים אנו לקדם בברכה את המוות הגואל?”
אז האם באמת פסימיות תורמת לנו, ממש לא !!!
אחת האסטרטגיות היעילות שעוזרות לנו להסתגל ולהתמודד בחיים עם מכשולים וקשיים היא אופטימיות, ראייה חיובית וכדומה. פסימיות לא עוזרת בכלום, אז חשבו היטב האם אתם רוצים שהחיים שלכם יראו כמו האוניה בשירה של דליה, ולהתנהג כפי שרבי החובל שם עשו…..או אחרת?
אנחנו, לא קופצים למים, ולא מתייאשים ולא מוותרים אלא מחפשים
סירה ובה אנשים שיעזרו לנו….:))
שבוע קסוםםםםםםם
איה10/04/2019 בשעה 20:11 #30760אלמוני
לא פעילאיה היקרה !
תודה רבה על הפינה הרוחנית לסופ”ש. ניתן ליישמה כמו שאמרת על כל תחום בחיינו. חייבים לראות את החיים בורוד. גם אם יש ימים לא קלים (מכל מיני סיבות ואחרות) צריך לשמור על פרופורציות ולהבין ולהפנים שאי אפשר שהכל יהיה חלק – אחרת יהיה לנו בעצם משעמם ולא יעמדו בפנינו אתגרים. הרי הקושי הוא אתגר ואם נעמוד בפניו הסיפוק יהיה עצום. התגברתי ! הצלחתי ! אני יכול ! עם כל הקושי – אני יכול !
צריך למצוא את הצד הטוב בכל משעול בחיינו ולהבין שאם נתקלנו בקושי מסויים זה רק אמור לחשל אותנו ולאתגר אותנו.בהצלחה לכולנו וסופ”ש מהנה
עם המון שמש וחיוכים
וכמובן עם שליטה ושפיות,אוהבת
הילולי (הילה ג.)10/04/2019 בשעה 20:11 #30761אלמוני
לא פעילכמה נכון ואמיתי
עצם היותי אופטימית אני מאמינה שאני בדרך הנכונה
אני שולחת לך חיבוק ענק ושבת שלום מאמי נ.ב.
את מנחה קבוצה בנהריה
אוהבת ומאמינה שמחר אני ינצח רחלי10/04/2019 בשעה 20:11 #30762lee maman
מנהל בפורוםאור ואמונה
פרחים וטללים
מים ושמיים
ותוכנית
(שימו לב לאותיות תחיליות שמרכיבות את המילה אופטימיות)
להיות אופטימי ——————————————– להאמין במה שאני עושה ולדעת בודאות שאני אצליח
חשיבה חיובית -תנו לה להוביל ולהאיר את דרכיכם והאור יזרח בחייכם…
בהצלחה ושבת שלום
בחיבוק גדול ל כ ו ל ם ,ענת -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.