חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

היי חברות
    אני כבר חודש בחלי ממן עצמאית, מודדת כל פירור שנכנס לי לפה
    מעולם לא היו לי חריגות למעט פעם אחת שאכלתי 2 חטיפי אנרגיה ביום חח
    כל מותרת שלי בחודש האחרון מדודה עד הקלוריה האחרונה
    כל כפית וכל כף מדודים במשקל אלקטרוני ליתר וודאות
    ועדיין – לא רואה תוצאות..
    אני לא נשקלת, בשל הפרעות אכילה שהיו לי בשנים האחרונות, וכחלק מההחלמה היה צורך בלעלות במשקל. אז עליתי, יותר ממה שהייתי צריכה בשל אי התאמה של תפריטים רגילים..
    אני בריאה כיום, ורוצה לרדת את המשקל העודף, אבל מפחדת לעלות על המשקל לראות את המצב, ככה שמבחינה מספרית אני לא יודעת אם קיים שינוי
    אבל מבחינת מראה חיצוני, או התאמת בגדים, הכל בדיוק אותו דבר.
    מה אני עושה לא בסדר? :עצוב:
    בחיים לא הקפדתי כל כך אבל זה לא מניב תוצאות 🙁

אלמוני
    לא פעיל

היי 🙂

אני חושבת שבשלב הראשון את צריכה להעלות כאן שאלה בפורום לפי מה בודקים אם התכנית של חלי ממן מתאימה לך? כלומר, אני יודעת בוודאות שהיא לא מתאימה לכל אדם, ויש נוסחה חישובית (של גובה ומשקל) שבעזרתה קובעים אם האדם “מתאים”. אני ממש לא בטוחה שאני צודקת אבל אני חושבת שהתוכנית מיועדת לאנשים שהגובה שלהם נמוך מהמשקל שלהם.. כלומר: אם מישהי היא מטר ו-60 ס”מ (1.60 ס”מ) גובה, והמשקל שלה הוא 80 ק”ג (דהיינו לא באזור ה-60 ק”ג, בהתאמה ל-60 ס”מ של הגובה, אלא משקלה גבוה יותר מאזור ה-60 ק”ג, אזי- היא מתאימה לתכנית. אבל אם את 1.65 (מטר ושישים וחמישה ס”מ גובה) ס”מ גובה, ושוקלת באזור ה-60/65 ק”ג, אני חושבת, שלפי החישוב של תכנית חלי, את לא מתאימה לתכנית.

**שוב- יכול להיות שאני טועה ולא כך החישוב- תשאלי כאן בפורום.

* אני מבינה מאוד לליבך בנוגע לחרדת המשקל- אני גם כן לא עולה על המשקל ומפחדת ממנו מאוד (ואגב, אני חושבת באופן אישי שהמספר עצמו פחות משנה, אלא ההרגשה האישית של האדם והאופן בו הוא רואה את עצמו..). אף על פי כן, אני חושבת שבגלל שהיו לך בעבר הפרעות אכילה (ובמידה מסוימת הנטייה תמיד שם, וזו מלחמה לכל החיים)אסור לך, לדעתי, להתעסק “ולהסתמך” עם עניין הבדיקה העצמית של איך את רואה את עצמך, בכדי למנוע מצב של הידרדרות לתסביכים מן העבר של דימוי עצמי מעוות ושגוי. במקרה שלך הייתי מבקשת מחברה/אחות/אמא/כל אשת סוד שקרובה לליבך ואת סומכת עליה במאת האחוזים (ושיודעת על הפרעות האכילה שלך- על מנת שתהיה עם היד על הדופק), שתנהל יומן בו תכתוב את המשקל הראשוני שלך (היא לא תגלה לך מה הוא)ולפי זה תתאים לך את התפריט המתאים לך (גם לזה יש נוסחה שלפיה מתאימים את התפריט.. אם 1200/1500/1800.. תשאלי גם את זה בפורום.. איך מחשבים) ואת, במידה ואכן את מתאימה לתכנית, תשתדלי באופן מתון ורגוע לאכול לפי התכנית כמיטב יכולתך, ובכל שבוע ביום קבוע (ורצוי גם בזמן קבוע ביום.. דהיינו, בבוקר/צהריים/בערב) תשקול אותך באותו המכשיר, שזה ממש חשוב,(בלי שאת תסתכלי במשקל)ורק תגיד לך אם ירדת.

כלומר מישהי שתשקול אותך, תמדוד לך את הגובה, שבעזרת הנוסחה תברר איזה תפריט את צריכה לעשות, ותעקוב אחת לשבוע אחרי המשקל שלך- מבלי לגלות לך מה הוא, אלא רק תעדכן אם ירדת או לא.

* לדעתי חשוב מאוד שאולי במהלך התהליך הזה תיפגשי אחת לכמה זמן עם פסיכולוגית שתתמוך בך ושתדע לנתב אותך ולשמור אותך “במסלול הנכון”.

*דבר נוסף- אני חושבת שבגלל נטיית העבר שלך, גם אם יציעו לך פה (זה מה שלרוב מציעים לאנשים שטוענים שהם נוהגים באופן דקדקני לפי התכנית אך לא יורדים) לנהל “יומן אכילה”, בשביל לבדוק את עצמך, בשום פנים ואופן אל תעשי את זה..

אני מקווה שלא העלבתי אותך או פגעתי..
    אבל אני באמת חושבת שאת צריכה להיות קשובה לעצמך ולהיות מודעת וזהירה כפליים..

המון בהצלחה :אוהב:

אלמוני
    לא פעיל

סבלנות. עבר רק חודש. בקרוב תראי תוצאות. העיקר שמרי על הבריאות.

תמשיכי בדרכך ויהיה בסדר :מאושר:

שיהיה יום נעים
    :אוהב:

אלמוני
    לא פעיל

את זה…
    מאד קשה לראות על עצמך שירדת, בטח כשמדובר בחודש בלבד ובוודאי בקילוגרמים מעטים!

נכון שמתישהו המכנס קצת נעשה גדול, צריך להדק עוד חור בחגורה ועדיין זה משהו שקשה לראות בוודאי בהתחלה.

לכן הפתרון הוא קודם כל להתמודד עם חרדת השקילה. להחליט שאת נשקלת פעם בשבוע ביום קבוע ובשעה קבועה, עם בגדים קבועים ורצוי במסגרת קבוצה. המשקל לא משקר, אולי את לא רואה על עצמך שירדת אבל המשקל יראה לך שירדת וזה בהחלט נותן זריקת מוטיבציה!
    לא להתפתות לעלות יותר מפעם בשבוע על המשקל! ומנגד לא להימנע לגמרי משקילה כי הרי את עושה תהליך, את שוקלת את האוכל שלך על הגרם אבל את עצמך את לא מסוגלת להניע לשקילה?
    כמו בכל דבר, התמודדות נפשית בריאה וחזקה תביא גם לתוצאות טובות יותר ומאוזנות בתהליך.

נשמע שאת ממש בדרך הנכונה, רק עוד קצת מאמץ להיפטר מהרגלים ישנים וחרדות מזיקות ולהתחיל ליהנות מהתחיל ולקטוף את הפירות :קול:
    וחוצמזה אם את מקפידה יש תוצאות!!! אין אפס, זה בדוק!

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות