- This topic has תגובה 1, משתתף 1, and was last updated לפני 5 שנים, 6 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
18/02/2009 בשעה 17:13 #82952אלמונילא פעיל
אני מרגישה את האושר והסיפוק שלך מההודעה שרשמת…. ואני שמחה שאת מפרגנת לאווה… כי מגיע לך…. כן אין ספק שבשבוע שאנחנו ערוכים ומוכנים…. יש תוצאות ….
המשיכי לפרגן ולאהוב את עצמך…..
שולחת לך חיבוק ענק…
:)) רבקהל”ה
11/04/2019 בשעה 18:06 #82953אלמונילא פעילבבקשה תהיו אגואיסטים
במאמר זה אני אדגיש עד כמה זה חשוב להיות אגואיסט לטובת הכלל.
אין דרך טובה יותר לשרת את האנושות, את חבריך בני האדם מאשר מלדאוג קודם כל לצרכיך.
אדם אשר אינו דואג לעצמו תחילה, שאינו מטפח את עצמו וגורם לעצמו קודם כל בכל בוקר להרגיש טוב וממשיך לדאוג למפלס ההרגשה הטובה שלו להישאר מעל הקו האדום, אינו מראה אהבה כלפי עצמו ולא כלפי הזולת.
לפני כמה ימים הייתי במספרה, ובזמן שאני מסתפר, אחד מהספרים התלונן שוב ושוב עד כמה שהוא רעב…אנשים אמרו לו, “טוב, לך לאכול משהו ותחזור”, אך הוא אמר להם “לא משנה” והמשיך להרגיש רעב ולהשרות אווירה שלילית על הסביבה.
אילו הספר הזה היה אגואיסט באופן הבריא של העניין, הוא היה דואג לאכול ארוחת בוקר משביעה ולבוא לעבודה כשהגוף שלו מרגיש מסופק מבחינת צריכת המזון שהוא זקוק לה.
זוהי דוגמא קלאסית לסיטואציה בה אנשים אינם תורמים לעצמם ולאחרים משהו חיובי, בגלל שהם לא דאגו לעצמם.
אותו הדבר לגבי שאר המקצועות, נהג אוטובוס או מונית שאינו אגואיסט מספיק כדי לדאוג למנוחה מספקת ולאכילה ושתייה נכונה, יעביר אנרגיה שלילית לאנשים שלהם הוא נותן שירות וכמובן לנהגים אחרים בכביש.
וזה לא מתבטא רק במתן שירות, זה מתחיל מהאווירה המשפחתית.
אבא ואימא שאינם אגואיסטים מספיק לדאוג למלא את עצמם בכל יום בהרגשה טובה, לספק לעצמם את כל מה שהם צריכים כדי להרגיש טוב, אינם יכולים להתייחס לילדים שלהם כמו שצריך, הם אינם יכולים לתת מפני שהם נמצאים בחוסר בעצמם.
כשאני אומר אגואיסט אינני מתכוון למילת הגנאי שנוהגים לכנות בה אדם אשר מזלזל באחרים וחושב רק על עצמו, אלא להפך.
אני מתכוון לאדם האוהב ביותר.
אני מתכוון לאדם שקם בבוקר מתוך מודעות של נתינה לזולת.
אדם שמודע לכך שאם הוא לא ידאג לכל צרכיו הגופניים, השכליים והרוחניים, הוא לא יוכל להעניק לאחרים מאורו.
הוא צריך שקודם יהיה לו לפני שהוא יוכל לתת את זה לאחרים.
מדריך לאגואיסט
כמה טיפים:
שינה
תכנן את זמן השינה שלך לכמות שעות מספקת, תוודא שהמיטה, השמיכה, הכריות נוחות.
תיצור אווירה נעימה בחדר, ניקיון וסדר וריח נעים, כיף להתעורר בחדר מאורגן ומאוורר עם אנרגיה טובה.
אוכל
תאכל ותשתה כמו שצריך, במידה הנכונה, אל תסתובב עם קיבה ריקה מידי ועם הלשון בחוץ, ומצד שני אל תהלך כמו בלון מנופח בגזים שבקושי יכול לזוז.
הקיבה משחקת תפקיד ראשי בחלוקת האנרגיה לגוף, אל תשחק עם הקיבה.
תעזור לה, לעזור לך.
האגואיסט הרוחני
לפני שאני כותב מאמר, אני חייב להיות אגואיסט רוחני, אני חייב להתמלא רוחנית כדי שאוכל לתת מעצמי.
אני נהנה ממוסיקה טובה, מהליכה בים, ממדיטציה, תפילה, נגינה, קריאה ועוד דברים שממלאים אותי מבחינה רוחנית.
אילו לא הייתי דואג לעצמי מבחינה רוחנית ומתמלא, לא היה לי מה לתת לכם.
אני לא יכול לתת משהו שאין לי.
אדם יכול לתת רק את מה שיש לו.
הורים טובים ואגואיסטים
הורה שאינו דואג לעצמו כמו שצריך, אינו יכול להיות סובלני מספיק כלפי ילדיו, הוא אינו יכול להוות להם דוגמא חיובית בכלום.
אז קצת לפני שאתה נפגש עם ילדיך…נקה את השטח לפני.
תדאג לצרכיך, תתמלא במה שחסר לך, תרגיש טוב, תתמלא באהבה.
זוגיות טובה חייבת אגואיזם טוב
זוגיות טובה מבוססת על שיתוף ונתינה, בני הזוג מטעינים אחד את השני באנרגיה ויוצרים סינרגיה. הם חווים העצמה משותפת.
לכן כל אחד מבני הזוג חייב לבוא לזוגיות במצב של מלאות, כשהסוללה שלו טעונה והנורית הירוקה דולקת.
תו לעצמך כדי לתת לאחר.
אגואיסט טוב הוא אזרח טוב
דמיינו מצב שבו כל האזרחים מלאים בהרגשה טובה, מפני הם דאגו לכיף שלהם, לנוחות שלהם, להרגשה הפיסית ולמראה שלהם…
במצב שכזה כולם יתנו לכולם באופן שווה, זאת תהיה הזנה קבוצתית כשהאחד מעצים את השאר והשאר מעצימים את האחד.
זאת חברה בריאה.
ההבדל בין אגואיסט לאגוסיאט
אגואיסט במובן השלילי של המילה,
דואג אך ורק לעצמו, לא עוזר כשצריך לעזור ומצפה שאחרים יעשו את העבודה עבורו.
הוא מכונס בעצמו ואוהב בעיקר את עצמו.
אגואיסט במובן החיובי של המילה,
דואג לעצמו במטרה לעזור לאחרים.
בגלל שהוא מילא את עצמו והוא מרגיש טוב, כולו נתינה ועזרה.
הוא עוזר לאחרים לעשות את העבודה ועושה אותה בכיף והכי טוב שהוא יכול.
וזה כלכך פשוט,
תוציא את האלמנט החיובי של האגואיזם שהוא “לדאוג לעצמך” ולהרגיש טוב.
אך תעשה את זה מתוך אהבה.
והלב של האהבה הוא נתינה.
תהיה אגואיסט כדי שתוכל לתת מעצמך, כדי שתוכל לאהוב ולהיות נאהב.
המהות של החיים היא אהבה.
תוציא מהחיים את האהבה, ותישאר בידיים ריקות.
אהבה היא המילוי של החיים, הקרם שעל העוגה.
אז למען החיים, למען האהבה,
בבקשה, תהיה קצת אגואיסט.
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.